Párbeszédben az egyházakkal

  •  
  •  
  •  

Ebben az évben is egyeztetésre várta az egyházak újpesti képviselőit a polgármester. A november 12-i találkozón Wintermantel Zsolt a városban megvalósult fejlesztések ismertetése mellett a karácsonyi vásárról egyeztetett a megjelent papokkal és lelkészekkel, emellett minden felmerülő egyéb kérdésre is választ adott.

Az újpesti gyülekezetek zöme képviseltette magát a találkozón. Az egyeztetés első részében a polgármester az elmúlt egy évről, azon belül pedig a megvalósult fejlesztésekről, elért eredményekről adott áttekintést az egyházak, egyházközségek képviselőinek.

Wintermantel Zsolt külön kiemelte az uszoda megépítését és átadását, egyben az újpestiek közös akarata szimbólumának nevezte a létesítményt. Számos más beruházás, fejlesztés, valamint az Áldozatsegítő Hálózat létrehozása mellett rámutatott arra, hogy az Egek Királynéja-főplébánia megújuló épületet kap a zeneiskola átköltöztetésével.

Hozzátette: a Lebstück Mária utcai sétány felújításával az Árpád úttól délre eső területen is látható fejlesztés, a következő időkben pedig a Rózsa utca melletti teret szeretnék rendbe tenni. Ezeken felül egyházi-hitéleti szempontból különösen fontos, hogy a korábbi Újpest Gyermekeiért díjat Sándor István nemrégiben boldoggá avatott szalézi szerzetesről nevezték el.

Az ismertetőt követően, az aktuális ünnepi teendők egyeztetése és a kérdések megválaszolása után a polgármester egy-egy palack Újpest Borával kedveskedett a megjelenteknek.

MOA