Parkfelújítás a Szigeti utcában

  •  
  •  
  •  

Szombaton délelőtt az újpesti Közterület Felügyelet és az Újpesti Városgondnokság munkatársai, az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület tagjai, a Fidelitas, az IKSZ, valamint számos környékbeli lakos és kisgyermekes család közreműködésével rendbe tették a Szigeti utcai lakótelep egyik parkját.

Ozsváth Kálmán a körzet egyéni önkormányzati képviselője, az akció kezdeményezője elmondta: “Képviselőként egyik legfontosabb feladatomnak tartom a parkok, közterületek megújítását. A városvezetés eddig is sok játszóteret és utat újított fel. Szívügyünk, hogy az emberek élhető, szép környezetben lakjanak.” Hozzátette, nemcsak kampányidőszakban kell az ásót megfogni, hanem folyamatosan ott kell lenni az emberek között, ismerni kell a problémáikat és gondolataikat.

Az akció miatt több környékbeli lakos is örömét fejezte ki. Voltak, akik csatlakoztak az önkéntes munkához. Több szülő a kisgyermekével együtt segített a virágültetésben, gereblyézésben, vagy éppen a padok lefestésben. Mások örömüket fejezték ki: “Jó volt látni szombat délelőtt a park megszépülését, jó dolognak tartom, hogy vannak, akik szabadidejüket feláldozva a környezetükért ilyen módon tesznek. Köszönet nekik!” – mondta Majoros Józsefné helyi lakos.

Garamszegi Andrea, a Közterület Felügyelt vezetője elmondta, hogy hasonlóan a korábbi Duna-part tisztítási akcióhoz, örömmel jöttek segíteni a parkfelújításban. “Fontos, hogy az emberek ne azt érezzék, hogy csak a büntetés miatt vagyunk, hanem értük dolgozunk, és minden olyan eseményen részt veszünk, ami Újpest épülését szolgálja” – tette hozzá a felügyelet vezetője. Elmondta, hogy legközelebb a Tábor utcai napközis táborban a padokat festik újra, ahol részben a hátrányos helyzetű gyerekek töltik a nyarukat. Az eseményen Wintermantel Zsolt polgármester és Bartók Béla, az újpesti Fidesz frakciójának vezetője is jelen voltak.

– UN