Pásztor Erzsi süteményét már eddig is sokan szerették. Ahogy a művésznő mondta, aki evett belőle, annak annyira ízlett, hogy azonnal elkérte tőle a receptúrát. Közkívántra megosztjuk tehát most olvasóinkkal. Reméljük, minél többen készíthetik el, akár az ünnepi asztalra is ezt az igazán ízletes házi sütit. Hiszen amennyire egyszerű elkészíteni, annyira finom.
1 cs. sütőpor,
pici só
2 dl tejföl
75 dkg túró,
3 zacskó vaníliás cukor,
két marék kristálycukor,
citromhéj,
mazsola.
Ezután egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék száraz anyagot.
A folyékony részhez való alapanyagokat habverővel összedolgozzuk és ráöntjük a tepsiben található száraz alapanyagra, amit utána még egy marék kristálycukorral megszórunk. A maradék, 5 dkg vajat kis darabkákban eloszlatjuk a sütemény legtetején.
180 fokos sütőben 1 óra hosszáig sütjük.