Patakba zuhant egy autó Újpesten

  •  
  •  
  •  

Súlyos közlekedési baleset történt a kora esti órákban a IV. kerületi Külső-Váci úton. Egy személyautó először kidöntött egy villanyoszlopot, majd szinte letarolta a Szilas-patak fölött átívelő híd szalagkorlátját, aztán a patakmederbe zuhant. Az autóban két huszonöt év körüli fiatal, egy fiú és egy lány ült. A mentésben a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének katonái is részt vettek. Éppen a közelben tartózkodtak, ezért a baleset helyszínére siettek, és a tűzoltók kiérkezéséig rögzítették a partoldalon lassan a patakba csúszó autót.

 A kiérkező tűzoltók az összeroncsolódott, oldalára borult járműből feszítő-vágó berendezés segítségével először kifeszítették a törött autó oldalát, majd kiemelték a sérülteket. A műszaki mentés idején a Külső-Váci út Budapest felé vezető sávjait, valamint a kifelé vezető három sávból kettőt le kellett zárni. A helyszínelés után a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság autódarujával emelték ki a kocsit a patakmederből.

Bővebben fotókkal: fovaros.katasztrofavedelem.hu

Jelesre vizsgáztak életmentésből július 10-én, szerda délután az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái

Hatalmas csattanásra figyeltek fel szerda délután a Magyar Honvédség újpesti hadikikötőjében szolgálatot teljesítő hadihajós katonák. Mivel azt feltételezték, hogy a Váci úton közlekedési baleset történt, azonnal a hang forrásának irányába futottak. Közelebb érve azt látták, hogy egy személygépkocsi, két utassal a Szilas-patakba zuhant.

Mivel a jármű az oldalára borulva állt meg a patakban, félő volt, hogy az utasok belefulladnak a vízbe. Felismerve az életveszélyes helyzetet az alakulat katonái – Danyikó László százados, Koch Norbert hadnagy, Tóth Edmond főtörzsőrmester, Tomán Csaba szakaszvezető és Kiss László őrvezető – azonnal megállítottak egy, a Váci úton közlekedő tehergépjárművet és a sofőrjétől köteleket kértek. A kötelekkel rögzítették az az autót, hogy ne tudjon tovább csúszni a patakba.

Eközben értek a helyszínre a mentők, a katasztrófavédelem, valamint a tűzoltóság munkatársai. A hadihajós katonák, a IV. kerületi tűzoltók segítségével a könnyebben sérült utast kimentették az autóból és kezükben vitték fel az útra.

Mivel a helyszín nehezen megközelíthető, a katonákra – helyismeretük miatt – a mentési munkálatok végéig szükség volt.

Forrás:  honvedelem.hu