Patinás vendégek a Reagan-szobor avatásán

  •  
  •  
  •  

Szerdán felavatják a 2004-ben elhunyt Ronald Reagan budapesti szobrát az amerikai nagykövetség előtt, a Szabadság téren. A rendezvényen felszólal Orbán Viktor és tiszteletét teszi Condoleeza Rice, később pedig Hillary Clinton is.

A volt és a jelenlegi amerikai külügyminiszter asszonyok mellett Edwin Meese volt igazságügy-miniszter is hazánkba látogat a 100 éve született néhai amerikai elnök szobrának felavatására, valamint a Tom Lantos Intézet megnyitására. A rendezvényen beszédet mond Orbán Viktor és Condoleeza Rice is.

A mostani “transzatlanti diplomáciai hét” első eseménye a Néprajzi Múzeumában lesz kedden, ahol “A romák és az európai szomszédságpolitika” című tanácskozáson felszólal Martonyi János külügyminiszter és Németh Zsolt külügyi államtitkár.

Kedd este Ronald Reagan centenáriumi megemlékezést tartanak a Parlamentben, szerdán pedig leleplezik a néhai amerikai elnök szobrát a Szabadság téren. A szerda esti, Szépművészeti Múzeumban rendezendő Szabadság-vacsorán jelenti be a magyar miniszterelnök, hogy a kormány hagyományteremtő szándékkal Magyar Szabadság Díjat alapít.

A Tom Lantos Intézet ünnepélyes megnyitásán csütörtökön Hillary Clinton is részt vesz a Parlamentben.