PDA-kat kapnak a járőrörök

  •  
  •  
  •  

Négy kézi számítógépet adott át Wintermantel Zsolt polgármester az újpesti rendőrségnek, miután megtekintette Pinkóczi József ezredessel a kapitányság felújított épületrészét.

Kulturált körülmények között fogadja már az újpesti kapitányság a panasszal érkezőket a rendőrség épületében. Az ügyfélvárót, a panaszirodát, a diszpécser szobát, az öltözőket kétmillió forintból újította fel a BRFK – mondta el a helyszínen Pinkóczi József rendőrkapitány. Kifestettek, kicserélték a világítását, újraburkolták a helyiségeket, italautomatákat helyeztek el, amelyek növelik a komfortérzetet. „Elsődleges szempont volt, hogy, megújuljon az ügyféltér, ha valakit már trauma ért egy bűncselekmény miatt, itt valamelyest meg tudjon nyugodni, amíg a bejelentését felvesszük” – közölte a kapitány. Wintermantel Zsolt hozzátette, persze az elsődleges cél az, hogy minél kevesebb sértett szerezzen tapasztalatokat a kapitányságon.

Ezt követően négy darab, több millió forint értékű kézi számítógépet adott át át az újpesti rendőrségnek. Pinkóczi József köszönettel vette át a pda-kat és mint elmondta, a készülékeket a szabálytalanul parkoló autósokkal szembeni eljárás során fogják használni. A bizonyításhoz szükséges helyszíni felvételeket a pda műholdas kapcsolaton juttatja el a szombathelyi kapitányságra, ahol a gépjárműveket beazonosítják, és az eljárást megindítják. Az újpesti rendőrökre így nem hárulnak adminisztrációs terhek, az intézkedés mindössze két percbe kerül.

Pinkóczi József hangsúlyozta, a balesetek csökkentése nem csak uniós, hanem hazai elvárás is, ennek érdekében lép fel a rendőrség a szabálytalan autósok ügyében, de hangsúlyozta, az intézkedések nem az állampolgárok ellen irányulnak.

Wintermantel Zsolt hozzátette, a rend és a szabályok betartása közös feladatot és felelősséget jelent mindenki számára.

(un)