Pedagógusok elismerése

  •  
  •  
  •  

Szép ünnepség keretében köszöntötték az újpesti intézményvezetőket, tanárokat, óvónőket augusztus 25-én délelőtt, az Újpesti Polgár Centrumban. A Wintermantel Zsolt polgármester és dr. Molnár Szabolcs alpolgármester díszdiplomákat nyújtott át azon pedagógusoknak, akik évtizedeken keresztül kiemelkedően szolgálták az oktatás ügyét.

A Karinthy Frigyes ÁMK Általános Iskola diákjainak szavalatával kezdődött az ünnepség, majd Wintermantel Zsolt köszöntötte a megjelenteket.

– Nyilvánvalóan az a közös cél vezérel mindannyiunkat, hogy a gyerekeink, a bölcsődések, óvodások, iskolások lehetőleg ne lássák semmilyen kárát, hátrányát ennek a mai zűrzavaros, de reményeink szerint átmeneti időszaknak. Ehhez óriási erőfeszítésekre lesz szükség mind az önök, mind az önkormányzat részéről. Csak úgy sikerülhet, ha összefogunk, és a mindennapokban ott segítjük egymást, ahol, és amikor csak lehet – emelte ki Újpest polgármestere.

A beszéd után az iskolások vidám műsorral kedveskedtek, majd Wintermantel Zsolt polgármester és dr. Molnár Szabolcs alpolgármester virágcsokorral köszöntötte az ünnepelteket, és átadták a díszdiplomákat is.


A díjazottak
Arany oklevélben részesült (50 éve szerzett diplomát): dr. Kovács Ivánné óvónő és Perlaky Istvánné  tanárnő.
Gyémánt oklevelet kapott (60 éve vette át diplomáját): Dr. Prokopovitsch Leó Lehelné  tanárnő, Somogyi Zoltánné óvónő, Volár Emilné  óvónő, Zellei Józsefné  tanítónő, Szatmári Attiláné  óvónő, Lászik Mária  pedagógus.
Rubin oklevéllel jutalmazták (70 éve szervezett diplomát): Dr. Nagy Sándorné  tanárt.
Az ünnepség az iskolások lendületes néptáncával zárult.

Kép és szöveg: ÁDÁM T.