Példakép az országnak

  •  
  •  
  •  

Több mint másfél év után október 16-ával ismét szolgálatba áll az a fiatal újpesti rendőr, aki tavaly februárban szenvedett súlyos gerincsérülést, amikor az István úton helyszínelés közben belehajtottak. A visszatérő egyenruhást kollégái és a polgármester köszöntötték a kapitányságon.

Zsikla Árpád nem számított köszöntésre, mindössze annyit tudott, hogy egyenruhában kell megjelennie újbóli munkába állásának első napján. A felépült rendőr egy amerikai típusú rendőrautóból szállt ki, úgy érkezett a kapitányságra, ahol rendkívüli állománygyűlés keretében dr. Terdik Tamás, Újpest rendőrkapitánya, valamint Wintermantel Zsolt polgármester köszöntötte.

Dr. Terdik Tamás a tavaly februári események felidézése után úgy fogalmazott, Zsikla Árpád mind a rendőrségnek, mind az országnak példakép, ilyen élni akarásról kevesen tesznek tanúbizonyságot.
– A fiatal kolléga számára nem volt kérdés, vissza akar-e térni, végig humoránál volt, és csak pozitív gondolatai voltak – méltatta a visszatérőt.

Wintermantel Zsolt azt mondta, a rendőrség összetartó csapatként, Újpest pedig közösségként kapott vissza egy nagyszerű embert. A polgármester bízik abban, hogy sok idő áll még pályája során a fiatal rendőr előtt.
A köszöntő végén a rendőrkapitány köszönetet mondott az önkormányzatnak és az amerikai rendőrautót biztosító cég vezetőjének.
Zsikla Árpád bűnügyi munkakörbe kerül, korábban járőr volt. Dinamikus munka vár rá, olyan feladatokat kap, amelyek sem ülő-, sem pedig állómunkának nem mondhatók. Egészségi állapotát folyamatosan nyomon követik.

M. Orbán András


Február 10., a baleset napja
A fiatal járőr az István úton, az Ady Endre Művelődési Háznál helyszínel, a sáv szakszerűen lezárva, a rendőrautó jelzőfénye villog. Zsikla Árpád éppen szolgálati járművének csomagtartójából emel ki egy, az intézkedéshez szükséges eszközt, amikor egy autós ötven kilométer per óra sebességgel hátulról belehajt, a járművet és a rendőrt fellöki, utóbbinak a csigolyája szilánkosra törik. Életmentő műtétet hajtanak végre rajta, kórházi kezelése alatt pedig kollégái és a polgármester is meglátogatják. Noha a rendőr szolgálatra alkalmas, egészsége folytán ebbe a munkakörbe többet már nem kerülhet vissza. A balesetet okozó autós a mai napig sem kereste meg az érintettet, hogy legalább bocsánatot kérjen…