Péni fölényesen győzött az országos bajnokságon

  •  
  •  
  •  

Nem született nagy meglepetés a százhalombattai 10 méteres sportlövő országos bajnokságon, melyen az olimpiai számok közül férfi puskában az UTE versenyzője, Péni István győzött.

A férfi puskásoknál a világ- és Európa-bajnok Sidi Péter távollétében egyértelműen az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István számított favoritnak. A lila-fehérek klasszisa az alapversenyben és a döntőben is igazolta a papírformát, a nemzetközi szinten is kiválónak számító 627,6 körös teljesítménnyel végzett az alapverseny első helyén, óriási, 4,5 körös előnnyel megelőzve a második Nagy Sándort. A döntőben Péni folytatta remeklését és 208,5 körrel lett első, míg az ezüstérmes Nagy 5,3 körrel maradt el tőle.

A magyar szövetség honlapja szerint a női puskások között a 40 lövéses alapversenyben is Zwickl-Veres volt a legjobb, megelőzve az Európa-bajnoki címvédő Miskolczi Juliannát és a márciusi Eb-n hozzájuk hasonlóan csapattag újpesti, Biatovszki Mirát. A nyolcas fináléban szintén ők hárman céloztak a legjobban, ám Zwickl-Veres teljesítménye közülük is kiemelkedett: a BHSE lövője 207,7 körös eredménnyel győzött, ami három körrel volt jobb az ezüstérmes Biatovszkinál. Miskolczi a bronzérmet szerezte meg.

LÉGFEGYVERES OB, SZÁZHALOMBATTA

FÉRFIAK
PUSKA, 60 LÖVÉS: 1. Péni István (UTE) 208.5 kör, 2. Nagy Sándor (KVSE) 203.2, 3. Háner Tamás (BHSE) 182.4

NŐK
PUSKA, 40 LÖVÉS: 1. Zwickl-Veres Kata (BHSE) 207.7 kör, 2. Biatovszki Mira (UTE) 204.7, 3. Miskolczi Julianna (KVSE) 183.9