Péni Isti már Rióra készülhet

  •  
  •  
  •  

A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége Péni Istvánt, a MOL tehetségtámogató programjának részesét az év legjobb férfi sportlövőjének választotta. A nankingi ifjúsági olimpián arany- és bronzérmet szerzett újpesti sportolót beválogatták a felnőtt olimpiai válogatott keretbe, készülhet a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokra.

 Péni István – sportlövői berkekben Isti – az elmúlt hetekben is remek formában versenyzett. A diákolimpia budapesti döntőjében a 40 lövéses versenyben új országos csúcsot, 400 kört lőtt, ami az elérhető maximum. Komáromban, a Tesco Kupán 529,9 körrel új ifjúsági és junior országos csúcsot lőtt, és 210,0 körös eredménnyel győzött.

November első két napján a horvátországi Splitben, a Salona DC-n a felnőttek versenyében, rangos mezőnyben olimpiai érmeseket megelőzve első helyen végzett. Továbbutazva Szlovéniába, a maribori nemzetközi versenyen második lett az olimpiai és világbajnokokat felsorakoztató felnőttmezőnyben.

Alig egy hete Nyitrán, az Olimpiai Reménységek Versenyén előbb 630,4 körre javította országos csúcsát, és 208,1 körös döntővel győzött, majd vasárnap tovább javított: 631,3 kör lett az új országos csúcs, és a döntőben elért 207,3 körrel ismét megnyerte a versenyt.

Az már csak hab tortán, hogy a 2014-es felnőttmezőnyben elért eredményeivel, európai ranglistahelyezésével kvótát szerzett a nyári európai olimpiai játékokra Bakuba.

(GG)