Péni István is a díjazottak között

  •  
  •  
  •  

Tizenegyedik alkalommal díjazták a legjobb fiatal magyar sportolókat, közöttük az újpesti Péni Istvánt is a Héraklész Gálán a budapesti Kongresszusi Központban.

Az utánpótlás-menedzselő Héraklész Programon keresztül a MOB mintegy 1800, 14-23 éves sportolónak nyújt segítséget.
Borkai Zsolt, a MOB elnöke köszöntőjében arról beszélt, a magyar utánpótlássport erejét jól mutatja a fiatalok által 2014-ben megnyert mintegy 150 érem.

– Ma már az utánpótlásban is elképzelhetetlen a siker a nemzetközi porondon a megfelelő edzőtáborok, létesítmények, a folyamatos versenyeztetés, a tudományos háttér, a magas színvonalú sportegészségügyi ellátás biztosítása nélkül. A program a Gerevich-ösztöndíj és a Kiemelt Edző Program rendszerén keresztül közel 120 utánpótlásedzőt foglalkoztat, garantálva a megbecsülésüket, a megélhetésüket – fogalmazott Borkai Zsolt.

A sportvezető kiemelte, hogy hazánk hagyományaihoz, földrajzi adottságaihoz mérten kiválóan szerepeltek fiataljaink januárban a téli EYOF-on. Hozzátette, tavaly a nanjingi ifjúsági olimpián 7 arany-, 9 ezüst- és 11 bronzérem volt a magyar mérleg, míg a Héraklész Programba tartozó sportolók a különböző korosztályos világversenyeken összesen 54 arany-, 41 ezüst- és 51 bronzérmet nyertek 2014-ben.

Az UTE sportlövőjét, Péni Istvánt a negyedik legeredményesebb utánpótlás-sportolónak választották.

forrás: mob.hu