Péni tarolt a világkupán

  •  
  •  
  •  

Németországban rendezték az idei sportlövő junior világkupát. Péni István, az Újpest olimpiai kvótás versenyzője nem bízott semmit sem a véletlenre, már az első számban aranyérmet nyert.

Ünneplésre azonban nem sok ideje maradt, ugyanis következett a 10 méteres légpuskások száma, ahol – bár az első helyen kvalifikálta magát a döntőbe (628.7 körrel) – a fináléban „csak” a harmadik helyen végzett. Másnap jött az újabb megmérettetés és az újabb történelmi esemény. Az 50 méteres három testhelyzetes lövészetben szintén az első pozícióból jutott be a döntőbe, ahol új junior világcsúcsot ért el (458.6 körrel), így toronymagasan nyerte meg a második aranyérmét. A történelmi pontossághoz még hozzátartozik, hogy sikerült győzni a 10 méteres légpuskások csapatszámában is, ahol Péni István Vas Péterrel és Kovács Csabával kiegészülve az első helyen végzett (1865.2 körrel), megelőzve az olasz és német ellenfeleket. Így a VK első állomásán három arany és egy bronzérmet írhatunk fel klubunk sportlövője mellé.

– Végig nagyon hideg volt – nyilatkozta a versenyt három arany- és egy bronzéremmel záró olimpikon. – Ezt még nehezítette, hogy össze-vissza fújt a szél is. Mindegyik eredményemnek nagyon örülök, végre úgy érzem, mind a három testhelyzet kezd összeállni, ami nagyon bíztató az olimpiára nézve.

(g)