Pénteken irány Kaposvár!

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC pénteken 17:00 órától Kaposváron lép pályára az OTP Bank Liga 7. fordulójában. Az alábbiakban utazási információkkal próbálunk segíteni, hogy minél nagyobb létszámú Újpest-tábor buzdítsa a csapatot ezen a mérkőzésen.

A tavaszi szezonban a 20. fordulóban hazai pályán találkozott az Újpest FC a kaposváriakkal. Az első félidőben Remili Mohamed góljával 1-0-ra vezettek a lilák, majd Grumics az 52. percben egyenlített. Sokáig nem örülhettek a somogyiak, hiszen kettő perccel a góljuk után Kabát találatával ismét az újpestieknél volt az előny. A győzelmet a 85. percben biztosította be a csapat, amikor is ismét Kabát talált be, ezzel kialakítva a 3-1-es végeredményt.

A korábbi 26 meccsből az Újpest FC 15-öt nyert meg, a Kaposváriak mindössze háromszor győztek, nyolc találkozó döntetlenre végződött. Az összesített gólkülönbség 52-29 az Újpest javára. Hazai pályán az eddigi 13 mérkőzésből nyolc győzelem, egy kaposvári sikerszületett. Négy találkozón döntetlen volt a végeredmény.

Az OTP Liga pénteki mérkőzésén, 17 órakor Kaposváron lép pályára az Újpest FC.

A mérkőzésre szóló belépőjegyek egységesen 1400 forintba kerülnek. A jegyeket kizárólag a helyszínen tudják megvásárolni szurkolóink.

ON-TOUR-információk:

AUTÓVAL:
A város és a stadion javasolt megközelítési útvonala Budapestről az M7-es autópályán át vezet (körülbelül 140 kilométeren keresztül), amelyről a Balatonlelle/Kaposvár jelzésnél kell leforduni a 67-es útra, amelyen további 47 km-t kell megtenni. Utána a 61-es útra kell kanyarodni, ahonnan 8 megtett kilométer után elérhető a mérkőzés helyszíne. A kaposvári stadionnál a vendégszurkolók számára a már megszokott parkolóhely áll majd rendelkezésre.

Kérjük, hogy akik nem ezt a parkolóhelyet veszik igénybe, azok vegyék figyelembe a kihelyezett közlekedési táblákat, mert a tilosban parkoló autókat a rendőrség elszállíttatja.
A beléptető kapuknál fokozott átvizsgálásra kell számítani. A stadion területére sem üvegben sem pedig pillepalackban folyadék nem vihető be, azt a biztonsági szolgálat ellenőrizni fogja és a bevitelt megakadályozza.

Az útvonalterv eléréséhez kérjük, klikkeljen IDE!

VONATTAL:
Felhívjuk szurkolóink figyemét, hogy akik vonattal próbálják megközelíteni a mérkőzés helyszínét, számoljanak azzal a lehetőséggel, hogy aznapi érkezéssel nincs visszaút Budapestre, valamint, hogy átszállás nélkül csak InterCity szerelvények indulnak a fővárosból  Kaposvárra.

Kérjük szurkolóinkat, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatunkat, tartózkodjanak a rasszista és antiszemita megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben klubunk komoly büntetést kaphat a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

Akinél pirotechnikai eszközt, tiltott önkényuralmi jelképet, pályarendet sértő eszközt (pl.: szúró-, vágóeszköz) találnak, nem léphet be a létesítmény területére. Ez a szigorú intézkedés fokozottan vonatkozik az ittas egyénekre, akik még érvényes jegy birtokában sem léphetnek be a stadionba.

A félreértések elkerülése miatt hangsúlyosan felhívnánk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy az MLSZ továbbra is szankcionálja a pirotechnika használatát.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a transzparensek tekintetében is változott a z MLSZ Biztonsági Szabályzata. Ezek alapján már nincs szükség a mérkőzésre a rendőrség és a Szövetség engedélyére ahhoz, hogy valaki szurkolói transzparenst vigyen be a mérkőzésre. Azonban változott jogszabályok szerint, az a transzparens vihető be a sportlétesítmény területére, amely nem bír mások iránti gyűlöletre uszító, nem a sportszerű szurkolással, buzdítással összefüggő tartalommal (például politikai tartalom), vagy nem tartalmaz egyébként jogszabály által tiltott önkényuralmi jelképet. A beléptetésnél a rendezők ezeket a feltételeket ellenőrzik, és döntenek a transzparens megfelelősségéről, felhasználhatóságáról. Fontos hangsúlyozni, hogy a megfelelő tartalommal bíró transzparensek a stadionban csak úgy helyezhetőek ki, ha reklámot nem takarnak, és nem akadályozzák a menekülési útvonalakat használhatóságát.


Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az Országgyűlés 2011. július 11-én elfogadta a sporthuliganizmus jelensége elleni fellépés érdekében szükséges, egyes törvények módosításáról szóló törvényt. A törvény 2011. szeptember 1-én lépett hatályba. Az Újpest FC – az MLSZ-szel együttműködve – már közzé tette a szurkolókat is érintő jogszabályokat, illetve jogszabály-módosításokat. A megváltozott jogszabályok IDE KLIKKELVE olvashatóak!

Tájékoztatjuk továbbá a szurkolóinkat, hogy az Sztv. új rendelkezése értelmében elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényen vagy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet hatály alá tartozó sportrendezvényen az arcát oly módon eltakarva (ruhaneművel, illetve egyéb tárggyal) jelenik meg vagy tartózkodik, amely alkalmas arra, hogy meghiúsítsa a személyének a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy által történő azonosítását.

(ujpestfc.hu)