•  
  •  
  •  

Újpesten található a főváros egyik legszínvonalasabb piaca az áruk minősége, frissessége, és a kiszolgálás színvonala tekintetében. Nem állítható ugyanez a csarnokról, amelynek sem esztétikai, sem pedig funkcióbeli követelményei nemigen felelnek meg a kor kihívásainak – derült ki az Újpesti Párbeszédből.

Henézi Erzsébet kijárta a piaci ranglétrát, kezdetben árusként dolgozott itt, majd megtapasztalta a tulajdonosi lét örömeit, buktatóit is, úgyhogy alaposan ismerője a körülményeknek.

„Örülök annak, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a hátunk mögött hagyott télen már nem fagytak meg az áruink” – utal a fűtés kiépítésére az agilis hölgy. „Persze, ha egy álmennyezetet is beépítenének, még nagyobb hatékonysággal működhetne a rendszer. Összességében elégedett is lehetnék, de nem vagyok az, mert nyáron meg a meleggel kell birkóznunk, megfonnyadnak a zöldségek, gyümölcsök. A földön maradok: nem várom el, hogy a bérleti díjért cserébe megoldják a légkondicionálást, de a nyári hűtéssel mégiscsak kellene kezdeni valamit.” A piacos hölgy egy alapos felújításban látja a megoldást, de azt is elfogadhatónak tartaná, ha esetleg új csarnok épülne. Feltéve persze, ha addig is biztosítva lenne a zavartalan árusítás.
 
Á. T.