Piaci kalandok ovisoknak

  •  
  •  
  •  

A nyári szünet után ismét ovis csoportok látogatnak el minden szerdán az Újpesti Piac- és Vásárcsarnok rengetegébe. A program: sütögetés és majszolás a Lipóti Pékség illatáradatában, majd barangolás a standok között.

Az elmúlt héten a káposztásmegyeri Park Óvoda aprónépe vethette bele magát a hamisítatlan piaci hangulatba.

Mint a jó pékeknek, nekik is tésztagyúrással indult a nap. A munka fáradalmait friss pogácsacsipegetéssel pihenték ki, aztán folytatódhatott a kaland.

A sorok között sétálva mentek a találgatások, mi lehet az a fura gumó, amiből árusoknál csak pár szem van. Zellernek kicsi, reteknek nagy, aztán fény derül a titokra: gyömbér bizony nem csak az üdítősüvegben van. Tovább sétálva újabb érdekesség köszönt vissza az egyik standról. Lila s fehér karfiolok sorakoztak a legnagyobb természetességgel. Elvégre Újpesten vagyunk! Az ovisok, megismerkedve az Újpesti Piac jellegzetességével és magukba szívva a zöldség és gyümölcs kavalkád illatát és látványát, élményekkel telve tértek vissza a pékségbe, ahol a saját kézzel gyúrt, frissen sült finomságuk várta őket.

D.V.


Újpest Önkormányzatának kezdeményezése azt a célt szolgálja, hogy a bevásárlóközpontokhoz, plázákhoz szoktatott gyermekeket visszavezesse az olyan klasszikus közösségi terekbe, mint az újpesti piac is, ahol kitűnő minőségű, magyar nagy- és kistermelői termékekhez juthatnak a vásárlók, s közben találkozhatnak barátaikkal, ismerőseikkel, megbeszélhetik ügyes-bajos dolgaikat.