Pianínót kapott ajándékba az iskola

  •  
  •  
  •  

A közelmúltbeli jótékonysági koncert mindenképpen elérte célját a Homoktövis Általános Iskolában, hiszen összegyűlt a pénz egy új zongorára. A jól sikerült hangulatban még egy felajánlás érkezett. Páli József önkormányzati képviselő, az Újpestért Egyesület nevében felajánlotta száz éves pianínóját is.

A Homoktövis Általános Iskola igazgatója, dr. Földesiné Gyöngyösi Klára örömmel fogadta a felajánlást. A zongorára gyűjtöttek, s bár kicsit ki kell egészíteni még a bevételt, de szeptemberre meglesz a zongora. Szerencsére akadnak olyan barátaik az iskolának, akik ismerik a zongora-szalonok világát, így segítenek majd alkudni is.

Páli Józsefet (képünkön az igazgató asszony mellett) magával ragadta a koncert hangulata, és felajánlotta saját, száz éves pianínóját az iskola használatára, hadd gyakoroljanak rajta a gyerekek. A szállításban a Városgondnokság emberei segítettek.

“Ezt a hangszert még a szüleim vették, hogy tanuljak meg zongorázni” – mondta az átadáskor az önkormányzati képviselő. “Nyolc évig jól ment a dolog, aztán elcsábított a foci, az NB I/B-ben rúgtam a bőrt annak idején. Otthon állt ez a százéves hangszer, alig használtam, felajánlom a Homoktövis iskolának. Rájöttem arra, hogy az én zongorámnak itt jobb sorsa lesz.”

Á. T.