Pingvin Pityu Újpesten is

  •  
  •  
  •  

A Deák oviba látogatott kedden Pingvin Pityu, az ÖTHÉT Egyesület kabalafigurája, ahol játékos formában mutatta meg a szelektív hulladékgyűjtést a gyerekeknek. A választás helyszíne nem véletlen, hiszen az óvoda másodszor nyerte el az ökoiskolákhoz hasonló „Zöld ovi” címet.

Pingvin Pityu két óvodáscsoportot avatott be a szelektív hulladékgyűjtés rejtelmeibe. Először kettőbe, majd négybe hajtott újság segítségével szemléltette az ózonréteg sérülékenységét, ezután a fém, a papír és a műanyaggyűjtőket mutatta meg a gyerekeknek, akik később maguk válogathatták külön a szemléltetés céljára behozott, szelektíven gyűjtendő tárgyakat.

Juhászné Rusai Éva óvodavezető-helyettes, környezeti nevelő a rendhagyó foglalkozás kapcsán az Újpesti Naplónak elmondta, a Deák óvoda idén újította meg zöldovi címét. – Aki ide jár, tudja, hogy a szemetet külön kell válogatni, például a csoportszobában telerajzolt papírokat is az óvodában kihelyezett gyűjtőbe tesszük – tette hozzá.

Makai Ferenc, a kabalaállatot „delegáló” ÖTHÉT Egyesület elnöke kiemelte, Pingvin Pityu első alkalommal látogatott Újpestre. – Szándékosan olyan óvodát, iskolát keresünk fel, ahol szelektíven gyűjtik a szemetet – fogalmazott.

M.O.A.