Pompás játékkal egyenlített az UTE

  •  
  •  
  •  

Sikerrel vették a röplabdás lányok a második mérkőzést

Végig kiváló teljesítményt nyújtott az UTE Volley női röplabda csapata a bajnokság rájátszásában, a BSE elleni második találkozón.  Újpesti gárda három szettben győzte le a címvédőt, ezzel visszavágott az első mérkőzésen, a Városmajorban elszenvedett vereségért.

Az első játékban fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a 18:19-es állás után jó hajrával faképnél hagyták a vendégeket (25:22). A második szettben mintha a kispadon maradt volna az ellenfél, az Újpest elhúzott, a BSE időt kért (7:3), de ezzel sem sikerült ellenszert találni az egyre magabiztosabban játszó Újpest ellen, így a második szettet viszonylag simán behúzták az újpesti lányok. A harmadik játékrészben megrázta magát a BSE, és egy-két pontos vezetéssel indított, és bár Papizsanszka remekül osztotta a labdát, Kováccsal megcsillantottak egy-két jó figurát (5:5), ez mégsem volt elég az egyenlítéshez. A BSE magához tért és egyre erőteljesebben kezdett játszani, az Újpestnek pedig semmi nem jött össze (11:16). Szerencsére az újpesti lányok nem törtek meg, összeszorított fogakkal küzdöttek és felzárkóztak (19:22). A  BSE edzője, ismételt időkérésekkel és némi reklamálással, hiába próbálta felrázni a csapatát, az UTE hengert képtelen volt megállítani.

UTE – BSE 3 : 0 (22, 17, 23)

Farkas Mihály edző: Nagyon nagyot küzdöttünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy döntő pillanatokban a szerencse is mellénk szegődött.

A három nyert mérkőzéséig tartó küzdelem állása 1:1. Az elődöntő harmadik találkozóját szombaton a városmajori BSE csarnokban rendezik 17 órás kezdéssel.

(gergely)