Pontos tábla igazít útba

  •  
  •  
  •  

Fogadóóráján keresték meg Hladony Sándor önkormányzati képviselőt azzal, hogy a Károlyi Kórházat a környéket kevéssé ismerők nehezen találják meg. A városfejlesztési tanácsnok azonnal intézkedést kezdeményezett, és ma már „H” jelű KRESZ tábla segíti a kórházat keresőket.

Hladony Sándor  lapunknak elmondta: „Lakossági megkeresésre kezdeményeztem „H” KRESZ tábla kihelyezését az Istvántelki úton a Nyár utcai kereszteződés közelében, mindkét irányban, mert gyakorlatilag régóta az arra járókat, vagy az ott lakókat kérdezgették az autósok, hogy merre kell menni a kórházhoz. A Rózsa utcában fel van tüntetve az irány, de az Istvántelki úton ez idáig nem jelezte semmi, hogy merre van a Károlyi Kórház. A tábla kihelyezéséről  az újpesti önkormányzat megkeresésére a Főpolgármesteri Hivatal intézkedett.” 

A képviselő szavait megerősítette Szírtesi Istvánné, aki évtizedek óta a környéken lakik. Mint mondta, arra is volt példa, hogy becsöngettek hozzá a kórházat keresők, útbaigazítást kérve. Most mind az Árpád út, mind az Elem utca felől jelzi a tábla a helyes irányt.

Korábban az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet főbejáratánál kezdeményezte a tanácsnok két mozgáskorlátozott parkolóhely kijelölését, mert addig egyáltalán nem volt, csak a mentőknek tartottak fenn helyet. 

Ebben az esetben is az újpesti önkormányzat útján a Főpolgármesteri Hivatal illetékes osztálya intézkedett a mozgáskorlátozottak pakolóhelyének kijelöléséről.  

N. ZS.