Pördültek a szoknyák és a rénszarvasagancsok az Adyban

  •  
  •  
  •  

Meghitt karácsonyi hangulatot varázsolt az Újpest-Árpád Lions Club a hátrányos helyzetű kisiskolások számára. A 22. alkalommal megrendezett ünnepségen a Pécsi Sebestyén Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és a Karinthy Frigyes Általános Iskola tanulói adtak műsort diáktársaiknak az Ady Endre Művelődési Házban.

A hatalmas gyerekzsivaj egy másodperc alatt szűnt meg, mikor elsötétedett az Ady színházterme és megjelentek a gyönyörű habfehér ruhában és elegáns öltönyben a fellépők. A fantasztikus nyitótánc, a bécsi keringő után az Újpest-Árpád Lions Club képviseletében Novotny Zoltán köszöntötte a vendégeket a 22. alkalommal megrendezett jótékonysági karácsonyi délutánon. A rendezvény fővédnöke dr. Molnár Szabolcs alpolgármester volt, aki a műsorvezető kérdésére elmondta, azért támogatja Újpest Önkormányzata minden évben ezt a jeles eseményt, mert szeretnék, ha a karácsony üzenete minden gyereket megérinthetne. Az önkormányzat ezért is ajándékoz minden iskolának egy fenyőfát, hogy azt közösen díszíthessék fel, és együtt készüljenek az ünnepekre.

A délután nagyon változatos zenei, verses, színpadi darabokkal nyűgözte le a gyerekeket, akik az érdekes előadásokból megtudhatták, hányféle módon ünneplik a karácsonyt a különböző országokban. A műsor végén gyönyörű gyertyafényes produkció volt, a kijáratnál pedig minden kis vendég karácsonyi ajándékcsomagot kapott.

VG