Pörgés után lazítás

  •  
  •  
  •  

A sokszínű, pörgős május után lazítós hétvége elé nézünk. Új hónapot kezdünk, a júniust. Persze ez nem jelenti azt, hogy a lustálkodásé legyen a főszerep. Ugyan rápihenhetünk a jövő szombati önkormányzati Nyári Sportpartyra, de több programot is ajánlunk olvasóinknak, amennyiben nem akarják elhagyni Újpestet. Folytathatjuk a múlt hétvégén megkezdett gyermeknapi programokat is.

Ki korán kel…
Szombaton korán kel a népszerű, Peppino bohóc, aki már 8 órától a Szent István téri Piac- és Vásárcsarnokban fogadja a kis látogatókat. Azok a csemeték, akik anyukával, nagymamával piaci mustrára indulnak, kellemes perceknek örülhetnek. A gyerkőcök nem csupán édességet vehetnek át a piros orrú bohóctól, hanem kutya-cica, nyuszi, zsiráf és még ki tudja, milyen alakúra hajtogatott lufikat is. A piacfelügyelőség szeretettel várja a gyerkőcöket ezen a szombaton.

Még mindig a piacot járva, ajánljuk a Piac-Placc felkeresését.
Szombaton reggel 6 órától 14 óráig nyitva tart a Piac-Placc a Duna sétányon. Az újpesti kezdeményezés árusítóknak és nézegetőknek egyaránt kínál érdekességeket, másutt ritkán fellelhető antikvitást, régen feledésbe ment tárgyakat, régiségeket.

Időszaki kiállítások

Dobos Éva grafikusművész kiállítása az Újpest Galériában látogatható június 2-ig. Sáfár Pál festőművész kiállítása szintén június 2-ig tekinthető meg az Újpest Galériában.

Az Ady Endre Művelődési Házban június 2-ig lehet megtekinteni a Távol s oly közel című fotókiállítást, amely a Parasportpress Jövőjéért Közhasznú Alapítvány és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség közös fotókiállítása.

Június 2-ig egy újabb fotókiállítás várja az újpestieket az Ifjúsági Ház Új Galériájában a hét minden napján. Afrika arcai egy háziorvos szemével címmel dr. Jakkel Anna Mária, az Afrikai–Magyar Egyesület önkéntes orvosának fotókiállítása kínál betekintést a távoli kontinens mindennapjaiba.

Állandó kiállítások Újpest múzeumában
Az Újpest története iránt érdeklődőket szombatonként (is) várja, ekkor 10–14 óra között az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény (IV., Berda József u. 48.). A Két évezred között – fejezetek Újpest történetéből című állandó kiállítás a település keletkezésétől napjainkig mutatja be lakóhelyünket. A tárlat virtuális bemutatóval (fotó, film és szöveges ismertető) egészül ki.

Zene, tánc
Egy elmaradhatatlan randi: június 2-án, vasárnap 17 órától a Hétvégi randevú című népszerű program várja az Ady Endre Művelődési Házban a törzsvendégeket és azokat is, akik szeretnének csatlakozni egy zenét-táncot kedvelő társasághoz. A talpalávalót a Szilver zenekar szolgáltatja.

Labdarúgás
Június 1., szombat, 18.00:
Újpest FC B–Balmazújváros. Szusza Ferenc Stadion

Kosárlabda
Június 1. (szombat), 9.00:
Budapesti Serdülő/B Bajnokság
Megyeri Tigrisek KK/B–BOCI KLUB Csepel
Helyszín: Halassy Olivér Sportközpont (1043 Budapest, Pozsonyi út 4/C)

Június 1–2. (szombat–vasárnap):
IV. Megyeri Kupa – U13-as Nemzetközi Kosárlabda Torna
Szombati program:
10.45–12.15 Novi Sad–Szentesi KK
14.15–15.45 Szentesi KK–Megyeri Tigrisek 2000
16.00–17.30 Megyeri Tigrisek ’99–Novi Sad
Vasárnapi program:
10.30–12.00 Megyeri Tigrisek ’99–Szentesi KK
12.15–13.45 Megyeri Tigrisek 2000–Novi Sad
14.00–14.30 Eredményhirdetés
Helyszín: Halassy Olivér Sportközpont

Névnapi emlékeztető
Szombaton Tünde, vasárnap Kármen és Anita nevű ismerőseink ünneplik