Potyogtak a gólok a II. Bene Ferenc Kispályás Labdarúgó Emléktornán

  •  
  •  
  •  

A Tábor utcai sporttelepen apró futballisták rúgták a labdát péntek délelőtt. Kerületünk kilenc általános iskolájából, két korcsoportban 16 csapat nevezett a II. Bene Ferenc Kispályás Labdarúgó Emléktornára, de három gárda valószínűleg megijedt az esőtől, mert nem érkeztek meg a kezdésre. És később sem… Pedig bánhatják azok, akik távolmaradtak, mert az időjárás megkegyelmezett az indulóknak, mire a döntőt vívták a csapatok, még a Nap is kisütött.

Újpest Önkormányzata 2010-ben rendezte meg első alkalommal a tornát, emléket állítva a magyar labdarúgás egyik legnépszerűbb játékosának.  De, ki is volt Bene Ferenc? A kiváló sportember Újpest Díszpolgára, olimpiai bajnok, nyolcszoros magyar bajnok, ötszörös gólkirály és nem utolsó sorban, 76-szoros magyar válogatott, az Újpesti Dózsa labdarúgója volt.

Parázs jelenetek tarkították a mérkőzéseket, a játékvezetők sípjai cseppet sem unatkoztak. De, ennél sokkal fontosabb, hogy a meccseken kimondottan ügyesen fociztak a srácok, potyogtak a gólok. Mire Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester megérkezett, már ünnepelhette a közönség a torna győztes és helyezett csapatait.  A büszke és kicsit fáradt, de annál mosolygósabb futballisták az alpolgármestertől vehették át a serlegeket és az érmeket.

Az I. korcsoport  (2002. január  után vagy később születettek) végeredménye:

1.       Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
2.       Csokonai Vitéz Mihály 12 évfolyamos Gimnázium
3.       Szigeti József utcai Általános Iskola

Gólkirály: Zvigéber Ákos (Testnevelés Tag.  Ált. Isk.)

A II. korcsoport (2000. január 1-én vagy később születettek) végeredménye:

1.       Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola
2.       Szigeti József utcai Általános Iskola
3.       Angol Tagozatos Általános Iskola

Gólkirály: Popovics Ádám (Testnevevelés Tag. Ált.  Isk.)

(gergely)