Programja a közösségépítés

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Diáknapok zárónapján választották meg a város diákpolgármesterét, amely címet egy évre az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium tizenegyedikes tanulója, Balla Barbara nyert el.

A károlyis csapat két héten keresztül intenzíven készült a döntőre. Eleinte csapatépítőnek fogták fel, viszont a városháza dísztermébe érve már szerették volna megnyerni, ami sikerült is nekik.

Barbara két éve diákpolgármester a Károlyiban, és Hirmann László igazgató javaslatára döntött úgy, hogy az egész város előtt megméreti magát. 

– Szeretem a csapat, a közösség munkáját erősíteni, és úgy gondoltam, ha bizalmat kapok, ezt a szemléletet terjeszteném ki az iskola falain kívülre, egész Újpestre. Szerintem a legfontosabb az Újpest-szintű kapcsolaterősítés az iskolák között, hogy ne csak versenyeken, vetélytársként, hanem közvetlenebb fórumokon is találkozzunk – mondja.

Ugyanezt szolgálja a diák-polgármesteri programjában szereplő nemzetiségi vetélkedő gondolata is, amely amellett, hogy a lengyel, német, szerb, ukrán és görög nemzetiségi önkormányzatokkal való kapcsolatfelvételt jelenti, a diákok történelmi ismereteit is bővíti.

A program egyébként a közösségépítésen és a nemzetiségekkel való kapcsolatfelvételen kívül minden hónapra tartogat valamilyen csapaterősítő tevékenységet. Májusra például számháborút, júniusra pedig bográcsozást.

MOA