Programok sokasága Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

A Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat testülete február 22-én tartotta ülését, a Hajló utcai irodában, ahol a képviselők az idei munkatervet vitatták meg. Kiderült, az idén is számtalan rendezvényt tartanak a városrészben.

Dr. Dabous Fayez, a Településrészi Önkormányzat elöljárója a munkatervhez kapcsolódóan elmondta: az elmúlt évben, az önkormányzat által megvásárolt két robogót a Káposztásmegyeri Rendőrőrs járőrei használják majd, amennyiben márciusban megérkeznek az engedélyek.

Az elöljáró utalt arra is, hogy a programok kialakításánál messzemenően figyelembe vették a lakosság véleményét, és a szervezésbe, lebonyolításba bevonják a civil szervezeteket is.

A májusi Káposztásmegyeri nap és a szeptemberi Egészség és Sportnap hasonlóképpen zajlik, mint eddig. Új elemként lép a rendezvények sorába a Káposztásmegyer II.-n zajló Októberfeszt, ami elsősorban a felnőtteknek nyújt szórakozási lehetőséget.

Novemberben az egészségügyi és szociális ellátás helyzete kerül terítékre, amihez nagy segítséget adhatnak az intézményvezetők és tanárok tájékoztatói. Az év utolsó hónapját a téli sport, és kulturális programok töltik ki.

Az egyebek címszó alatt több javaslat elhangzott: jó lenne a sétáló utcákat felújítani, máshol zebrákat kellene felfesteni, és szükség lenne még több kutyafuttató létesítésére is.

Dr. Dabous Fayez válaszában úgy fogalmazott: megvizsgálják a lehetőségeket, és figyelembe veszik az észrevételeket.

Á.T.