Ráadásünnepség kitüntetéssel, búcsúval

  •  
  •  
  •  

Meglepetésekben bővelkedő, ráadásünnepséggel ért véget június 23-án a tanévzáró nevelőtestületi értekezlet a Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnáziumban. A díszteremben helyet foglaló pedagógus kollégák jelenlétében jelentette be Borosné dr. Kézy Zsuzsanna igazgató az örömteli hírt, hogy kollégájuk, Kutas József tanár úr tevékenységét Arany Katedra miniszteri elismeréssel díjazták. A díjat dr. Molnár Szabolcs alpolgármester adta át, aki Mátészné Pataki Ágnes művelődési osztályvezetővel érkezett a gimnáziumba.

Mint ahogyan az alpolgármesteri méltatás során többek között elhangzott: Kutas József tanár úr több mint két évtizede tanít Újpesten; az Árpád Úti Általános iskolából húsz éve az akkori Bőrfestő Utcai Általános Iskolába, vagyis a jelenlegi Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnáziumba került.

Pályafutása során részese volt a 12 évfolyamos iskolamodell megálmodásának, majd a középiskolai képzés beindításának.

A pedagógushivatás iránti elkötelezettsége, máig is eleven lelkesedése okán a tantestület meghatározó és elismert tagjává vált. 20 éve sikeresen vezeti a Humán munkaközösséget, amely a szakmai munkaközösségek egyik legsikeresebbje, és több iskolai hagyomány  megteremtése fűződik személyéhez. Osztályfőnökként mindig a legjobbak között volt és van. A szülők szívesendolgoznak együtt vele, mert szereti a gyerekeket, ért a nyelvükön, sokféle programot szervez nekik. Az alsó tagozatról a felsőbe készülő osztályok négyévente „pályáznak rá”. A világra is nyitott pedagógus, aki szabadidejében regényeket ír, folyóiratokban publikál. S, hogy a pedagógus kollégák mennyire kedvelik, jelezte a hosszan tartó taps és éljenzés, ami a díjátadás pillanatait kísérte.

A Tanár urat a gimnázium énekkara köszöntötte, Pászti Károly vezényletével. Ám a meglepetések ezzel nem értek véget.

Borosné dr. Kézy Zsuzsanna a nevelőtestület nevében kívánt egészségben gazdag éveket a nyugállományba vonuló Galgovszky Kálmán portásnak.

Majd további torokszorító percek következtek: kis és nagydiákok egy-egy szál virággal lepték meg Borosné dr. Kézy Zsuzsanna igazgató asszonyt, aki nyugdíjba készül.

A meglepetések sorát mini koncert zárta, majd a közös készülődés eredményeként sütemények, torták kerültek a megterített asztalra.

B. K