Ragyogóbb lesz a Parlament

  •  
  •  
  •  

Augusztus 20-tól kap a Parlament épülete új díszkivilágítást, amelyet először az ünnepi tűzijáték után láthatnak majd az érdeklődők.

Az új világítás – két évvel a Parlament dunai homlokzatának felújítása után – végre méltó formában emeli ki a főváros, az ország ékességét.

Jelenleg csupán az épület kupoláját világítják meg, ezt követően azonban a dunai homlokzat, a tornyok és a tetőzet is sárga, nátriumlámpás díszvilágítást kap, amelyet lépcsőzetes elrendezéssel alakítottak ki. Ezt az épület elé telepített vagy süllyesztett, oszlopokra és a homlokzatra szerelt, illetve a tetőzeten és az erkélyeken elhelyezett lámpatestek alkotják – derült ki a sajtóértekezleten kiosztott tájékoztatóból, amely szerint a keresztbevilágítások elkerülésével a fényszennyezés is csökken.

Az új díszkivilágítást – a közbeszerzési eljárás lebonyolítása után – a Lisys Fényrendszer Zrt. építette ki. Ez a cég készítette el egyebek mellett a Budavári Palota, a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház, a Szépművészeti Múzeum és a Millenniumi emlékmű díszvilágítását is.