Rajczi: A siófokiak rábeszélték a játékvezetőt a piros lapra

  •  
  •  
  •  

Rajczi Pétert, az Újpest labdarúgócsapatának támadóját kiállította Böcskei Balázs játékvezető a Siófok elleni mérkőzésen. A csatárral nem először esik meg ilyen, de most erősen kiakadt a furcsa körülmények között kapott piros lapon. A sportolóval a Nemzeti Sport Online készített interjút.

– Látta a felvételt? – kezdte kérdéssel Rajczi Péter.

– Természetesen megnéztem.
– Akkor van még kérdése?

– Azért lenne néhány. Érdekel például, hogy ön szerint mi történt pontosan.
– Ha látta a képeket, azt is észrevehette, hogy a játékvezető le sem fújta az esetet. Elfejeltem a labdát, és ment a meccs tovább. Egy következő szabálytalanság miatt állt meg a játék, de akkor már a felezővonalnál volt a labda.

– Valamiért csak kiállította.
– Rábeszélték a siófokiak a piros lapra.

– Ennyi?
– Nézze, jött egy előreívelt labda, én meg tolattam a kapu felé. Azt sem láttam, hol van az ellenfél. Felugrottam, lendületet vettem a kezemmel – vigyázzállásban mégsem lehet ilyen mozdulatot kivitelezni –, de amikor ütköztünk, már a testem mellett volt a karom. Persze aztán elkezdődött a kiabálás, a fetrengés, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, de mondom még egyszer, ment tovább a játék. Aztán amikor megállt, a játékvezető megnézte a földön fekvő Lengyel Dánielt, a siófokiak mondták, hogy vérzik, majd a bíró bejelentette, hogy sárgát ad, végül pedig kiállított.

– Lényegében a siófokiaktól kapta a pirosat?
– Azt azért nem mondanám, de meggyőzték a bírót. Az első félidőben egyébként csapattársamat, Remili Mohamedet szájon vágta egy siófoki, de akkor szabadrúgás volt az ítélet, pedig még be is mutatta a játékvezető, hogy ütés miatt fújt.

– Azért nemegyszer előfordult már önnel, hogy szabálytalan volt. Nem lehet, hogy beskatulyázták, és a bíró már automatikusan nyúl a zsebe felé, amikor felugrik?
– Biztosan hátrányból indulok, de nincs is ezzel semmi gond. A játékvezető is elnézhet egy szituációt, vagy ítélhet meg rosszul helyzetet, csak fújja le. Én is siránkozhattam volna, amikor korábban Laczkó Zsolt Debrecenben arcon vágott, és le kellett cserélni, mert vérzett a fejem, de nem tettem, és kiállítás sem volt. Aztán nem is olyan régen a Ferencváros ellen is kaptam egy maflást, a mezem is tiszta vér volt, de akkor sem fogyatkozott meg az ellenfél. Igaz, gólt fejeltem, de nem csak ezért nem reklamáltam a piros lapot.