Rajczi távozik az Újpest FC-től

  •  
  •  
  •  

Rajczi Péter távozik Újpestről, miután a klub úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a játékos június 30-án lejáró szerződését. Rajczi Pétert 2003 nyarán szerződtette az Újpest FC a Kaposvári Rákóczitól. Az NB I-ben csak az Újpest mezében lépett pályára, és összesen 160 mérkőzésen 73 gólt szerzett.

Kiemelkedő éve volt a 2005/2006-os bajnoki szezon, amikor 24 találkozón 23 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, és ezzel gólkirály lett. Rajczi Péter a válogatottban eddig 11 alkalommal szerepelt, az első mérkőzését 2004 novemberében játszotta Szlovákia ellen Bangkokban. Az eddigi utolsó mérkőzésén pedig 2007 októberében lépett pályára, a Málta elleni 2-0-s győzelem alkalmával.

A csatár az elmúlt nyolc szezonból másfelet nem az Újpestnél töltött, 2007 tavaszán az angol második vonalbeli Barnsley együttesénél szerepelt kölcsönjátékosként (15 meccs/1 gól). Később, a 2007/2008-as idényban – öt magyar NB I-es meccs után – az olasz másodosztályú Pisa csapatánál futballozott (12/1).

A támadóval kapcsolatos döntésről Kovács Zoltán sportigazgató elmondta, a klub már februárban tett ajánlatot Rajczi Péternek, aki visszautasította azt.

– Akkor azt beszéltük meg, hogy a szezon végén visszatérünk a tárgyalásokra – mondta Kovács Zoltán. – Mivel jelenlegi helyzetünkben nem tudunk jobb ajánlatot tenni, mint korábban, így most sem tudtunk megállapodni a játékossal. A bajnokság lezárásaként egyeztettünk a szakmai stábbal a jövő évi keretről. Vezetőedzőnk, Mészöly Géza elmondta, nem garantálhat játéklehetőséget a támadónak, neki is küzdenie kell a helyéért. Ugyanakkor Péter  –  szempontjából érthetően – nem akart még egy olyan rossz szezont és kevés lehetőséget, mint most. A jelenlegi helyzet senkinek nem volt megfelelő, ezért úgy döntöttünk, nem hosszabbítunk szerződést. Sportigazgatóként és egykori játékostársként is köszönöm Péternek, amit ezért a klubért tett. Sok sikert és sérülésmentes idényt kívánok neki további pályafutásához.

(ujpest.hu/ gg)