Rajczin bukik 45 milliót az Újpest?

  •  
  •  
  •  

Áll a bál az újpesti futballklubnál. Roderick Duchatelet (41), a lilák tulajdonosa állítása szerint több tízmillió forintot veszített néhány játékosán, így Rajczi Péteren (31), Takács Zoltánon (29), Szabó Bencén (23), Tajthy Tamáson (21) és Popovics Bertoldon (21). A belga, aki 2011 őszén vette át az irányítást, tegnap nem kívánt részleteket mondani az egyesületet érintő balhéról, bár egy nappal korábban mindenkit megfenyegetett, aki nemtelen eszközökkel pénzt akar tőle kicsikarni. Nyilatkozatban számolt be arról, hogyan akarják megkopasztani. Különösen egy általa név szerint meg nem nevezett labdarúgó ügyeskedései háborították fel.

„Eddig a pontig a játékosnak kifizettem 52 millió forintot a lejárt tartozásokkal együtt. Viszont ha még mindig a régi tulajdonos lett volna a klubban, akkor csak körülbelül 7 millió forintot kap, ha egyáltalán kifizetésre kerül az összeg. Így a teljes különbség 45 millió forint – olvasható a klub honlapján a kommünikében, utalva arra, hogy a belga érkezése után újabb és újabb szerződések „bukkantak fel”. – Én eddig nem nyújtottam be keresetet és nem tettem feljelentést a játékos ellen, pedig ami történt, azt az én országomban bűncselekményként kezelik.”

A leírtak azt sugallják, az említett játékos nem más, mint Rajczi Péter, akitől az újpestiek december 14-én váltak meg. Úgy tudjuk, megállapodásának azt a pontját használták ki, amely szerint egyoldalúan szerződést lehet vele bontani, ha nem szerepel megfelelő számú élvonalbeli meccsen. Márpedig ennek a kitételnek Rajczi nem tett eleget, ugyanis tavaly nyár óta csak az NB II-es keretnek volt a tagja – oda száműzték.

A döntést a csatár megtámadta a munkaügyi bíróságon, s további milliókat követel.
Tegnap rákérdeztünk Duchatelet-nél, Rajczit takarja-e a leírás, de a kérdésre nem válaszolt.
– Csak annyit tudok mondani, hogy számos szabálytalanságot véltem felfedezni, ezért feljelentést tettem a rendőrségen. A többi a hatóságok feladata, az ítéletet pedig a bíróság mondja ki – közölte.
Kerestük az azóta Kecskemétre igazoló Rajczit, de sem őt, sem korábbi menedzserét, Hrutka Jánost (38) nem értük el.

Blikk-információ