Rajzfilmekért rajong a lólengés királya

  •  
  •  
  •  

Berki Krisztián megnyerte az Év sportolója választást, ezt azzal érdemelte ki, hogy lólengésben megvédte vb-címét. A 26 éves sportoló a sikerei ellenére ugyanolyan maradt, mint volt: egy jóravaló fiú, olykor gyerekes szokásokkal – írja olimpikonunkról a borsonline.hu.

A tavalyi voksoláshoz hasonlóan idén is úgy döntöttek a hazai sportújságírók, hogy Berki Krisztián a legjobb sportoló idehaza. Ez annak az elismerése, hogy az Újpest tornásza Tokióban megvédte vb-címét lólengésben, vagyis immár kétszeres világbajnoknak mondhatja magát, miközben az Eb-n is diadalmaskodott – ez volt az ötödik Eb-aranya. Vagyis nem túlzás azt állítani, hogy ez volt Krisztián legsikeresebb éve, de szerencsére a jó eredmények nem változtatták meg a tornászt.

Ugyanolyan keményen edz, tudatosan építi fel az életét – Egerben testnevelő-tanárnak tanul, de most halaszt –, nincsenek kilengései, fegyelmezettsége lenyűgöző. Ám egy gyengéje van: a mesefilmek.

– Egészen kicsi korom óta imádom a rajzfilmeket, az egyik kedvencem a Dragon Ball, de imádom a klasszikus Walt Disney-rajzfilmeket, ahogy a legújabb animációs feldolgozásokat is – meséli Krisztián. – A régi magyar mesék is jöhetnek, kedvelem a Vukot, az Erdő kapitányát, szeretem a Magyar népmese-sorozatot, de Mátyás, az igazságos részeit is nyomon követtem. Tökéletesen lekötnek ezek a filmek, és azért is jó elfoglaltság számunkra, mert otthon is elérhető program, ami csak egy-két órát vesz igénybe. Borzasztó időhiányban szenvedek, hosszabb szórakozási lehetőség nem fér bele a napirendembe.
Krisztián, ha párjával elmegy valahova, leginkább a mozit választják, szintén az időhiány miatt – a színházi program megszervezése bonyolultabb: ki tud annyira előre gondolkodni a jegyvásárlásnál? –, másrészt kiöltözni sem szeret.

– Vígjátékot, akció- és fantasztikus filmeket szoktunk megnézni – folytatja a tornász –, lenyűgöz, amilyen látványt létrehoznak, meghökkentett például az Avatar vagy a Transformers ötlete és megvalósítása. Ilyenkor szeretek még film után is elgondolkodni a látottakon, napokkal később is hatással van rám. És ki tudja, a legtöbb ilyen filmnek van valóságmagja, lehet, hogy egyszer ránk is egy egészen másfajta élet vár…