Rajzok, poszterek a béke jegyében

  •  
  •  
  •  

Díjátadóval egybekötött kiállítás nyílt az Újpest-Árpád Lions Club békeposzter-pályázatára beérkezett művekből, október 19-én, az Ifjúsági Házban. A pályázati felhívást csaknem harminc éve teszi közzé a Lions Clubok Nemzetközi Szövetsége. Az újpesti pályázat most is az önkormányzat támogatásával valósult meg.

A megnyitó az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola műsorával kezdődött, majd dr. Molnár Szabolcs alpolgármester mondott megnyitóbeszédet.

Azt mondta, örül, hogy immár ötödik alkalommal tehet eleget a felkérésnek, és nyithatja meg a 11-13 évesek munkáiból összeállított kiállítást. Kiemelte, örömöt jelent számára, ha a gyerekek az iskola mellett a művészetre is fordítanak figyelmet, megadott témában gondolkodnak.

– A zsűrinek most is sok dolga volt, külön köszönet illeti Bertalan Tivadar képzőművész urat, aki elvállalta az elnökséget. Habár nem nyerhetett mindenki, remélem, mindenki örömét lelte az alkotásban, és kívánom, érezze mindenki jól magát – zárta gondolatait az alpolgármester.

A tárlat november 7-ig látogatható.


Újpestiek a legjobbak között
Az alpolgármester megnyitója után Saly Péter, az Újpest-Árpád Lions Club elnöke osztotta ki az elismeréseket és ismertette az eddigi újpesti eredményeket. Öt év alatt közel négyszáz diák közel négyszáz pályaművet adott be. Az elmúlt évek hazai dobogós helyezettjei és különdíjasai között mindig megtalálhatunk egy-egy újpestit.

Díjátadás közösen
Az idei elismeréseket dr. Molnár Szabolcs és Saly Péter közösen adta át, és valamennyi pályázó emléklappal térhetett haza. A díjazottak: I. Paál Petra, Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium (továbbiakban Károlyi) II. Bíró Viktória, Megyeri úti Általános Iskola III. Ludányi Marcell, Károlyi Különdíj 1. Laudon Réka, Bene Ferenc Általános Iskola Különdíj 2. Vályi Nagy Dóra, Károlyi A legaktívabb iskola címet – a helyezésekből is láthatóan – a Károlyi nyerte.

M. Orbán András