Rangos verseny újpesti diákoknak

  •  
  •  
  •  

Felső tagozatosoknak és középiskolásoknak tartottak képzőművészeti versenyt az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban február 4-én. A hozott és a helyszínen készített pályamunkákat Somos Zsuzsa zsűrielnök értékelte.

– Rég nem volt ilyen nagyszabású képzőművészeti megmérettetés Újpesten. Jó látni, hogy a digitális technika mellett a hagyományos eszközökkel is ugyanolyan aktívan dolgoznak a diákok – nyitotta meg a versenyt Hirmann László, az iskola igazgatója.

Lozsekné Tuza Márta rajztanár, a Károlyi Galéria vezetője visszautalt rá: az alsósok megmérettetése már lezajlott a Bene Ferenc Általános Iskolában. Most a felső tagozatosok és a középiskolások versenyeznek.

Mindenki egy-egy hozott munkával érkezett és a helyszínen szintén kellett alkotni egyet. A pályaművek egy-egy fogalomhoz kapcsolódtak, a két munka azonos témakörben is készülhetett. A színes technikával készített hozott, és a helyszínen alkotott grafikai munkát egyszerre értékelte a zsűri, amelynek elnöke Somos Zsuzsa volt.

Az alsó tagozat 1-2. osztályából Malmosi Dorka, az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola, a 3-4. osztályból pedig Paál Petra, az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium tanulója került ki győztesen. Az 5-6. osztályosok közül Hollósi Boglárka, a Babits Mihály Gimnázium, a 7-8. évfolyamosok közül pedig Molnár Tamara, a Halassy Olivér Német Tagozatos Általános Iskola tanulója nyerte a versenyt. A középiskolások mezőnyéből Hajba Bianka Nikoletta, az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium diákja tudhatja magáénak az első helyet.
A megmérettetésen Újpest valamennyi általános- és középiskolája képviseltette magát.

MOA