Rapperek a Tungi strandért

  •  
  •  
  •  

Vissza a Tungit, ez itt a Hőguta! címmel elkészült Curtis és BLR, a két népszerű újpesti rapper legújabb és mindjárt “slágergyanús”szerzeménye, amelyet először a péntek esti Szent Iván-éji vigadalomban hallhatott a szépszámú, a refrént gyorsan megtanuló és skandáló közönség.

 A fiatal rappereket is megihlette az egykori Tungsram strand visszaszerzéséért indított összefogás, dalt írtak, klipet forgattak, és igazán remek volt az időzítés: a pénteki hőségben – felvételről – bemutatni a számot, és ezzel a hajdanvolt strandolásra, frissítő medencékre, igazi közösségi életre emlékeztetni az Újpest legfiatalabb városrészében lakókat is.

Mint bizonyára emlékeznek rá, még tél volt, és bőséges hó hullott, amikor dr. Hollósi Antal, Újpest országgyűlési képviselője levélben fordult a tulajdonos General Electric vezetőjéhez, tegye lehetővé, hogy a strand újra az újpestieké lehessen. A Szent Iván-éji Vigadalomban erre emlékeztette a közönséget, mágiát is “bevetve” Hollósi doktor:
– Szent Iván-éj egy olyan este, amikor bármit lehet kívánni. Azt kérném önöktől, hogy a kívánságlistára vegyék fel azt a gondolatot is, hogy végre kapjuk vissza a Tungsram strandot! Hátha ez a mágikus erő is segít – kérte a képviselő az ünneplőktől.
Hozzátette: megígérheti mindenkinek, az ügy nem fog ezen a szinten megállni, az önkormányzat ismételten megkeresi majd a jelenlegi tulajdonost, és reméli, hogy a helyiek támogatásával biztosan sikerre viszik a kezdeményezést.

Számosan támogatták dr. Hollósi Antal kezdeményezését. Magánszemélyek sokasága osztotta meg például az Újpesti Napló hasábjain megható emlékeit és féltett fényképeit a “Tungiról”. Csatlakoztak civilszervezetek, Újpest Önkormányzata, valamint Wintermantel Zsolt is a kezdeményezés mellé állt. Sőt a GE új vezetőjével történt találkozón szóba is került a multicég és a város életének több kapcsolódási pontja, így a strand ügye is. Konkrét válasz azonban még nem érkezett.

A Tungsram strand visszaszerzéséért indított küzdelembe most beszállt Curtis és BLR, a két újpesti rapper is a Vissza a Tungit, ez itt a Hőguta! című legújabb alkotásukkal.

G.R.-B.K.