Receptekkel az egészséges táplálkozásért

  •  
  •  
  •  

Beszámoltunk arról, hogy a Károlyi Sándor Kórház konyhája a szabad kapacitás nyomán elindította a mindenki számára elérhető, menza jellegű étkeztetést. Az ebédlőben elfogyasztható, de el is vihető ételeket örömmel fogadják az újpestiek. Többen jelezték a konyhának, hogy kiváló receptjeik vannak, amelyeket szívesen megosztanának velük.

A Károlyi-kórház örömmel él a lehetőséggel, és március 1-jéig várja az újpestiek receptjeit, hogy azokat összegyűjtve majd az egészséges étkezés jegyében a menüsorba állítsa a legsikeresebbeket. A kezdeményezésről Kondor Albertet, a Károlyi-kórház élelmezésvezető- helyettesét kérdeztük.

– A kórház élelmezésvezetősége arra gondolt, hogy a menza jellegű étkeztetést még magasabb szintre emelné, a táplálkozási és egészségmegőrzési szempontok alapján. Ehhez, valamint a változatos étrendhez és menükínálathoz egyaránt segítenének a beküldött receptek. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a receptgyűjtéssel nem a kórházi étkeztetést akarjuk megváltoztatni, bár idővel az is a célunk, hanem az elvitelre szánt és az étteremben fogyasztott ételeket – mondja Kondor Albert.

– Milyen receptet küldjenek az újpestiek?
– A legfontosabb, hogy a leírt ételek finomak legyenek, korszerű, adalékmentes, levespor, ízfokozó nélküli természetes anyagokat tartalmazzanak. A húsok közül a szárnyas-, a sertés- és a halételeket részesítsék előnyben. Tehát az ajánlatban lehetnek levesek, főzelékek, sütemények, saláták és minden egyéb, ami jelen lehet egy menzai étkezésben.

– Elkészítik a konyhán a beküldött recepteket?
– A legjobb ételeket beemeljük az elkövetkezendő hónapok menüsorába. Azokat a recepteket, amelyek igazán lefedik az egészséges ételek kategóriáját, szerepeltetjük a konyha blogjában, és elkészítés után megjelenítjük a Facebook-oldalunkon is a beküldő nevével, ha hozzájárulását adja. Ha valaki nem szeretné a nevét adni, akkor egy egyszerű jeligével is beküldheti saját receptjét.

B. K.


A recepteket a Károlyi Sándor Kórház az elelmezes@karolyikonyha.hu e-mail címre várja.