Régen várt gyalogátkelő

  •  
  •  
  •  

Hosszú idő óta húzódó probléma oldódik meg az elkövetkezendő hetekben. A Baross utca és a Perényi Zsigmond utca találkozásánál gyalogátkelőhely létesül, így biztonságosabbá téve az újpestiek közlekedését.

A Baross utca városunk egyik forgalmas utcája. Nagy az autós-, a gyalogosforgalom és a 147-es busz fő útvonala is ezen keresztül visz.

– Sok bejelentés érkezett, hogy ebben az utcában is nagy szükség lenne gyalogátkelőre, mert a zebra hiánya megnehezíti és veszélyezteti a gyalogos közlekedést – mondta Bartók Béla, a terület önkormányzati képviselője. – Én magam is fontosnak tartom ezt a változást, hiszen a Mildenberger utca és a Langlet Valdemár utca között egyáltalán nem volt zebra.

– A Baross utca karbantartása és rekonstrukciója fővárosi hatáskör – tette hozzá Rádi Attila alpolgármester. Szem előtt tartva a lakosság igényeit, 2011 óta folyamatosan jeleztük a főváros felé, hogy a Baross utca – Perényi Zsigmond utca csomópontban minél előbb gyalogátkelőre lenne szükség.

Az április 20-án kezdődő, és várhatóan május elejéig tartó munkálatok során a csomópontban 4,5 méter széles, kijelölt gyalogátkelőhely létesül. A balesetek elkerülése érdekében a munkálatok alatt kérjük, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

D.V.