Reggeli, két keréken

  •  
  •  
  •  

Ingyen reggelivel várták a kerékpáron érkezőket az ország több pontján április 24-én. Újpesten a Városkapunál is terített asztal fogadta az arra tekerőket.

Kakaós csigával, pogácsával, almával, bio keksszel, szendviccsel és üdítővel kínálták április 24-én reggel a biciklivel közlekedőket a Városkapunál lévő metrómegállónál. A „bringás reggeli” a Bringázz a munkába!, vagyis a Bam! – kampány részeként valósult meg.

 - Ez az ötlet a Magyar Kerékpáros Klubnak a 2008-as kampányából adódóan a Bringázz a munkába! kampány a része. Az Észak-pesti Területi Szervezetben eddig még nem volt ilyen, ezért elhatároztuk, hogy mi is megvalósítjuk – mondta el Hubik Tibor, a szervezet titkára.

A kampány célja természetesen a kerékpározás népszerűsítése, ami a legegészségesebb, leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési forma. A BAM!-hoz mindenki csatlakozhat a klub honlapján: kerekparosklub.hu/bam. A feladat csupán annyi, hogy a kampányidőszak alatt – ami május 15-ig tart – legalább 8 alkalommal biciklivel kell munkába menni, és ezt az elektronikus közlekedési naplóban rögzíteni.

Az újpesti bringás reggelinek nagy sikere volt a kerekezők körében. A két órás programon közel 300 biciklis lakott jól.

– Szerintem ez egy nagyszerű kezdeményezés, és én azt látom, hogy évről-évre egyre többen ülnek biciklire- meséli Takács Géza, bringás reggeliző. – Ha jó az idő, akkor én is két keréken járok munkába, ami naponta 24 km-t jelent. Ez a kampány is nevelő szándékú, és szerintem nagyon jó az irány!

Aki esetleg lemaradt, annak jó hír, hogy ősszel ismét lesz Bam!

(antosa)