Régi hagyományok mentén

  •  
  •  
  •  

Mi kell egy impozáns bálhoz? Farsangi időszak, színvonalas műsor, szép zene, sok tánc, finom ételek és italok, és hogy igazán rangja legyen az eseménynek, nagyon sok vendég, hagyományápolás, valamint jótékonyság. Mindez adott volt szombat este az Újpesti Polgár Centrum tükör termében már hatodik alkalommal megrendezett Jótékonysági Polgári Bálon. A bál bevételét a Nap utcai Szent József Plébániatemplom új orgonájának megvételéhez ajánlották fel a szervezők.

Újpesten régi vágy volt, hogy felelevenítsék a polgári bál hagyományait – mondta el Ozsváth Kálmán, az egyik szervező. Úgy tűnik ez sikerült, hiszen a bál a városrész egyik legjelentősebb társadalmi eseményévé nőtte ki magát, ahol évről évre nemcsak remekül szórakoznak, de segítenek is. A bál bevételét ugyanis minden évben egy Újpest életében fontos intézmény támogatására fordítják. Idén a Nap utcai Szent József Plébániatemplom orgonavásárlási tervét segítik. Molnár István atya, a templom plébánosa, boldogan konstatálta, meglesz az összeg az elektromos orgonára. 

A bált Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő nyitotta meg, a táncot pedig a Goldance tánciskola tagjai, akik aztán fel is kérték a vendégeket – többek között Wintermantel Zsolt polgármestert, az esemény fővédnökét – a nyitó keringőre. A vacsora előtti műsorban fellépett a MÁV Szimfonikusok kamarazenekara, és Pászti Szilvia operaénekesnő. A finom falatok után Budai Ilona, Magyar Örökség-díjas népdalénekes, mesemondó előadása fokozta az amúgy is jó hangulatot. És persze pezsgett a pezsgő, tombolt tombola, azaz tényleg minden meg volt egy igazi báli mulatsághoz. Ahogy az előző években is, és ahogy minden bizonnyal jövőre is így lesz.

J. M