Régi helyett teljesen új

  •  
  •  
  •  

Már év végére elkészülhet a Kunhalom utcai új orvosi rendelő. Ezúttal nem a régit újítja fel az önkormányzat, hanem egy teljesen új, akadálymentes létesítményt épít helyette.

Az építési munkálatok a napokban kezdődtek, a rendelőnek kicsivel több, mint egy év alatt kell elkészülnie, akár még ebben az évben befejeződhet az építkezés.

A betegek a Vadgesztenye utcára nyíló főbejárat felől közelíthetik meg a rendelőt, míg az orvosi bejárat az udvar felől, az orvosok és nővérek parkolójából nyílik majd. A betegek továbbra is a környező utcákban parkolhatnak. A betegforgalmi terület és az orvostechnológiai kiszolgáló rész elkülönül egymástól, a két szárny kis eltolással csatlakozik egymáshoz. A főbejárat előtti részen egy fedett várakozót alakítanak ki, amely előtérként is funkcionál majd, ez például a nyitvatartás előtti várakozás esetén lesz hasznos, különösen esős időben.

A telek külső részén húzódó víznyomócsőre tekintettel, a Vízművek előírásainak megfelelően, az épületet a terepből ki kell emelni, ezért a bejáratot rámpával, illetve lépcsővel lehet majd megközelíteni. Az új létesítmény teljesen akadálymentes lesz. A kiemelés miatt a hordággyal történő megközelíthetőség érdekében a hátsó udvart is megemelik.

Az építkezés idejére a játszótér a gyerekek biztonsága érdekében bezár, de jövő tavasszal felújítva és átépítve nyílik meg újra. Az épület építése során kivágandó fák egy részét a telken belül ültetik át, másik részét pedig pótolják.

MOA