Rekord meleg éjjel, nappal

  •  
  •  
  •  

Több mint kilencvenéves melegrekord dőlt meg a hétfőre virradó éjjel hazánkban. A hőmérő higanyszála ugyanis nem süllyedt 25 fok alá a leghidegebb hajnali órákban sem. A hőség napközben is folytatódik. Az előrejelzések szerint többfelé a 40 fokot is meghaladhatja majd a hőmérséklet.

Hétfő reggelre virradó éjszaka igen meleg volt hazánkban, több helyen megdőlt az eddigi minimum hőmérsékleti rekord, melyet 1921-ben regisztráltak Dobogókőn 25,0 fokkal. Ma reggel a minimum hőmérséklet Budapest belterületen 25,0 fok, Siófokon 25,1 fok volt, a legmagasabb értéket pedig Tatán mérték 26,2 fokkal.

A nap során folytatódik a hőség. Az ország egyes pontjain elérheti, sőt meg is haladhatja a 40 fokot. Késő délután, este északnyugat felől egy hidegfront érkezik, amely kedd reggelre már el is hagyja hazánkat, ám nyomában a hétfőihez képest 8-10 fokkal mérséklődik a meleg.

Újpesten, a szokás szerint nagyon meleg várható. A piac vásárlóinak és az arra közlekedőnek az Újpesti Piac-és Vásárcsarnok területén, virágpavilon és a nagycsarnok között kihelyezett párakapu nyújt felfrissülést. A hűsítő-párásító kapu az újpestiek kedvence, korosztálytól függetlenül, s ez már a harmadik nyár, hogy élvezhetjük hatását.

UN