Rekordidő alatt került meg a kutya

  •  
  •  
  •  

Mindössze 11 perc alatt lelte meg gazdáját az az elkóborolt kutya, “akit” hétfő reggel találtak Újpest kertvárosi részén. Az egyébként jól nevelt és barátságos ebet a Rex Kutyaotthonba szállították. Mint később kiderült, a gazdája éppen innen, dr. Király Péter Állatszigetéről fogadta örökbe korábban.

Az Újpest-Káposztásmegyer Facebook oldalra feltett fotók és felhívás nyomán, mindössze 11 perc kellett ahhoz, hogy a kutya és gazdája ismét egymásra találjon.

Király Péter szerint az eset éppen azt a helyes eljárást mutatja be, amit olyankor célszerű tenni, ha kóbor kutyát találunk. Első lépésként helyezzük a kutyát biztonságba. Wintermantel Zsolt, aki a saját utcájában találta meg a kutyust, éppen ezt tette, amikor intézkedett, hogy az állat a Rex Állatszigetre kerüljön. A megszeppent állatot, mely a nyitott keretkapun keresztül ment be a kertjébe, először megetette és megitatta, majd felhívott, hogy kellene egy kis segítség – mondta el lapunknak Király Péter. Amíg munkatársaim az állatmentővel a helyszínre érkeztek, az Újpesti Sajtó Kft  munkatársai  megosztották a polgármester által készített fényképeket a Facebook-on. Király Péter szerint ilyenkor a lehető legtöbb helyen közzé kell tenni az információt, mert a gyors cselekvés ilyenkor a legfontosabb.

Ebben az esetben is ez történt, így az Újpest-Káposztásmegyer Facebook oldal olvasói közül Túróczi Krisztinának feltűnt, hogy éppen erről a kutyáról látott előző nap egy felhívást a szomszédos 15. kerületben. Krisztina azonnal jelezte ezt a kutya gazdájának és az újpesti közösségi oldalon is.

A nyomozás eredményeként végül kevesebb mint negyed óra alatt került elő a gazdi, aki az Állatszigetről, ahová az előírások szerinti állatorvosi átvizsgálás után a kutyus került, délután magával is vihette kedvencét.

A modern technikának köszönhetően a keresés másik szálon is zajlott. Miután a kutyus eljutott az Állatszigetre, az ottani szakemberek az állat bőre alá ültetett chip adatai alapján azonosították a gazdáját.

A férfi, aki augusztusban fogadta örökbe a kutyát a Rex Alapítványtól, a kislányával érkezett ma délután a menhelyre. Mint elmondta, a kedvenc a szilveszteri petárdázás miatt szökött meg otthonról.

Az eset jól mutatja a beültetett chipek fontosságát és hasznosságát – mondta dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány vezetője, aki szerint nagyon sok házi kedvenc találná meg gazdáját, ha minden esetben hasonló eljárást követnének a megtalálók is.


A Rex Kutyaotthon Alapítvány és az Állatsziget elérhetőségei:

Rex Állatvédelmi Iroda

Állatsziget: 1048 Budapest, Óceánárok u. 33.

Az Állatsziget egyes egységei (például a parasztudvar és a vizes élőhely) március 1-től és október 31-ig 10 és 18 óra között, november 1-től február 28-ig pedig 10 és 17 óra között látogathatóak.

Örökbefogadásra egész évben az irodai ügyfélfogadási időben (10 – 16 óra között) van lehetőség.

Irodai ügyfélfogadási idő:

Hétfőtől – vasárnapig: 10 – 16 óráig

Telefon: +36 1 230-40-80

Telefon és fax: +36 1 435-0533
e-mail: rexiroda@rex.hu