Rendezetlen ügyek a Szusza-stadionnál

  •  
  •  
  •  

Az UTE az Újpest FC Kft. ellen indított felszámolási eljárással kapcsolataban az alábbi közleményt adta ki.

Egyes médiahírek szerint „a Nemzeti Sportközpontok (NSK) az Újpest FC-t működtető Kft. ellen – annak 36 millió forintos létesítménybérletidíj-tartozása miatt – hivatalból felszámolást indított. Az NSK már régebben tárgyalásokat kezdeményezett a Megyeri úti stadion és a hozzá tartozó pályák bérlet okán felhalmozódott tartozás kiegyenlítése, átütemezése ügyében, de ezek nem vezettek eredményre.”
 
Klubunk az alábbi közleményben reagál a hírekre, híresztelésekre:
 
A sajtóban eddig megjelent hírek részben valótlanok, ugyanis sportszervezetünk ellen senki nem rendelt el felszámolást. Legfeljebb annyi történhetett – hangsúlyozzuk, hogy az ügyben az Újpest FC semmilyen hivatalos értesítést nem kapott –, hogy az NSK felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen.
 
Amennyiben ez valóban megtörtént, akkor ez azt vonja maga után, hogy a Fővárosi Bíróság az Újpest FC Kft-hez fordul, és nyilatkoztatja arról: elismeri-e azt, hogy van lejárt, nem vitatott tartozása az NSK felé.
 
Figyelemmel arra, hogy jelen állás mellett nem tudjuk, hogy mi áll a kérelemben, arról sem tudunk nyilatkozni, hogy valós-e vagy sem.
 
Az tényként kijelenthető, hogy az Újpest FC Kft. és az NSK közötti szerződésben vannak nyitott kérdések, amelyek gyors rendezést igényelnek.
 
Álláspontunk szerint azonban nemcsak az Újpest FC Kft. részéről, hanem az NSK részéről is.
 
Kijelenthető: az általunk bérelt Szusza Ferenc Stadion olyan infrastrukturális hiányosságokban szenved, amely problémákat rövid határidőn belül meg kell oldani, és amely megoldása a bérbe adó, tehát az NSK kötelezettsége, továbbá amelyet az NSK sajnos ezirányú felhívásunk ellenére eddig nem teljesített.
 
Figyelemmel arra, hogy az Újpest FC Kft. a jövőben is a Szusza Ferenc Stadionban szeretné a mérkőzéseit megrendezni, ezért – bár ezirányú jogszabályi kötelezettsége nincs, hanem ez hangsúlyozottan az NSK kötelezettsége – az infrastrukturális problémákat meg kívánja oldani.
 
Ennek megfelelően – mint korábban is hírül adtuk – pályázatot adtunk be felvállalva azt, hogy amennyiben pályázatunk sikeres lesz, az Újpest FC Kft. biztosítja az előírt önrészt, azaz a költségek 30 százalékát.
 
Természetesen az Újpest FC Kft. álláspontja az, hogy ezen költségeket jogszerűen nem neki kellene viselnie, hanem az NSK-nak, hiszen ő a bérbeadó, továbbá az, hogy a helyzet rendezése érdekében mihamarabbi egyeztetés szükséges.
 
Álláspontunk szerint – hangsúlyozva ismételten, hogy nem ismerjük az NSK beadványának tartalmát – ebből a rendezetlen helyzetből fakadhat az NSK beadványa a Fővárosi Bírósághoz, ami távolról sem egyenlő azzal, hogy az Újpest FC Kft. felszámolását elrendelték volna.