Rendeződik a stadion helyzete

  •  
  •  
  •  

Pár hónapon belül Újpest Önkormányzatáé lehet a Szilágyi úti Atlétikai Stadion, a hivatalos átadás jelenleg is folyamatban van.

Néhány hónapon belül hivatalosan is az önkormányzat lehet az atlétikai stadion új gazdája. Őze István, az UTE klubigazgatója az ujpest.hu-nak elmondta, a hivatalos átvételi eljárás jelenleg is zajlik, ami után a Szilágyi úti sportcentrum tulajdonosa már a kerület lesz.

Mint korábban megírtuk, a Nemzeti Sportközpontok egy évvel ezelőtt a rendezetlen használati jogviszonyra hivatkozva a sportlétesítmény bezárását helyezte kilátásba. Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) kormánybiztosa a távirati irodának tavaly azt mondta, “bizonyos feltételek mellett kompromisszumkészek”.

Szintén az előzményekhez tartozik, hogy Újpest Önkormányzata mindeközben tárgyalásokat folytatott az NSK-val a létesítmény rendezetlen helyzetéről, szeptember végén pedig arról határozott, saját kézbe venné az atlétikai stadiont. Az UTE a lehetséges bezárás miatt Schmitt Pál akkori köztársasági elnök közbenjárását is kérte, mivel a váratlan helyzet több neves sportoló felkészülését tette volna lehetetlenné. A klub levelében továbbá azt kiemelte, az újpesti önkormányzat maga is hozzájárulna a helyzet megoldásához.

Őze István egy évvel ezelőtt a rendezetlen helyzettel kapcsolatban megjegyezte, hogy a fővárosi forrásmegosztás következtében Újpest kevesebből gazdálkodik, mint egy ugyanekkora lélekszámú önálló város, így kevesebb jut sportfinanszírozásra is. A klub jelenleg abban bízik, hogy az önkormányzattal előnyös megállapodásuk születik.

M. Orbán András