Rendhagyó tanóra

  •  
  •  
  •  

Technikaóra keretén belül oktatták biztonságos közlekedésre, baleset-megelőzésre az Újpesti Bajza József Általános Iskola felső tagozatosait az újpesti rendőrök.

Az oktatás kétszer négy napon át, szeptember 22 és 25, illetve szeptember 29 és október 2 között zajlott. A duplaórák első részében egy, a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos oktatófilmet tekintettek meg a diákok, a második részében pedig egy mini KRESZ-pályán tesztelhették gyakorlati tudásukat. A pályán egyébként a leggyakoribb jelzőtáblákkal találkoznak az iskolások, és megtanulják, hogyan közelítsék meg biztonsággal a gyalogátkelőt, akár két keréken, akár gyalog közlekednek.

Az iskola jó ideje együttműködik a rendőrökkel. Kohodné Tóth Andrea igazgatónő lapunknak elmondta, minden évben szerveznek valamilyen programot az egyenruhásokkal. Tartottak már előadást az áldozattá válás elkerüléséről, vagy éppen a közösségi oldalak használatáról, a biztonságos közlekedést pedig a technika tantárgy keretén belül oktatják. Az iskolának mini KRESZ-pályája is van, az igazgatónő szerint ennek nagy hasznát veszik.

Kép és szöveg: M. Orbán András