•  
  •  
  •  

Rendkívüli szünetet rendelt el december 6-áig az Oktatási Hivatal a Nyár utcai óvodában, ahol négy, egyébként tünetmentes dolgozó koronavírus-tesztje lett pozitív a november 26-i tesztelés után – mondta el szerkesztőségünknek az intézmény vezetője.

Újpest, Nyár utcai óvoda

Az óvoda, amely a protokollnak megfelelően azonnal jelentette az eseteket a Nemzeti Népegészségügyi Intézetnek, szigorúan betartotta a járványügyi előírásokat, mérték a testhőmérsékletet, folyamatos volt a kézfertőtlenítés és a helyiségek vírusmentesítése, a szülők sem mehettek be az épületbe, a kicsiket a dolgozók öltöztették – hangsúlyozta Altner Edit.

A szűrés alkalmával a Dalos óvoda egyik munkatársa is pozitív tesztet produkált, itt egy csoportot kellett felfüggeszteni, az intézményt azonban nem zárják be.

Szintén találtak egy fertőzöttet az Ambrus óvodában, ám itt minden kontaktszemély tesztje negatív lett, így további intézkedésre nem volt szükség.

A november 26-i tesztelés alkalmával a Virág óvodában, a Deák óvodában és a Bóbita óvodában nem találtak fertőzött dolgozót