Rendőri felszereléssel ismerkedhettek

  •  
  •  
  •  

A rendőri felszereléssel ismerkedtek látogatásukon azok a roma és nem roma fiatalok, akik az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Egyesület szervezésében jövő tavaszig működő Roma Rendészeti Club keretében látogattak el az újpesti rendőrkapitányságra. A projekt nem titkolt célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a rendőri pálya iránt.

Az újpesti rendőrkapitányság nem először fogad különböző korú civil látogatókat, hiszen az elmúlt évben újpesti nyugdíjasok és óvodások is megfordultak már itt. November 20-i látogatásukon a fiatalok rövid, ám annál tartalmasabb bemutatón ismerhették meg a rendőrök felszerelését, beleértve az egyenruhát, az autót, a bilincset és a különböző védekezőeszközöket is.

A mostani rendőrségi látogatás egyébként a rendészeti klub változatos programjainak része, ahogyan például a Rendőrség-történeti Múzeum felkeresése is. Miként korábban megírtuk: a projekt hivatalos nyitónapja október 4-e volt, de az ezt megelőző, egy héttel korábbi „toborzó megnyitón” egy rögtönzött, ám jól szervezett rendőrségi akciót láthattak az érdeklődők az X-Faktorból ismert Oláh Gergő részvételével, majd pedig a rendőrjárműveket mutatták meg a láthatóan kíváncsi fiataloknak. Gergő egyébként a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, az Újpesti Roma Nemzetiségi Önkormányzattal és az Újpesti Bródy Imre Gimnáziummal együttműködő klub hivatalos támogatója.

MOA