Rendőrök ellenőrzik a Dunát

  •  
  •  
  •  

Folyamatosan ellenőrzik a rendőrök a Duna alsó szakaszát, a szabálytalanul közlekedőket és a tiltott helyen fürdőzőket akarják kiszűrni. De figyelik a vízről horgászók megfelelő felszerelését is.

A rendőrök nemcsak a partról, de a vízről horgászókat is ellenőrzik, nekik a vízi közlekedés szabályait is be kell tartaniuk, és az előírt felszerelésekkel is rendelkezniük kell. Az 5 lóerő feletti motorcsónakok vezetéséhez engedély kell, amit kevesen tudnak. Baja és az országhatár között, mindössze két helyen Dunafalvánál és Mohácsnál van kijelölt strand a folyón, máshol tilos a fürdés.

– A tiltott helyen való fürdőzés az szabálysértésnek minősül. Nem jellemző a tiltott helyen való fürdőzés itt a dunai szakaszunkon, ez inkább a drávai szakaszra jellemző. Az elmúlt év során ilyen szabálysértéssel nem találkoztunk – mondta a hírTV Bózsing György határrendészeti szolgálatvezető.

A Duna vízállása most alacsony, több helyen látszanak a homokos partszakaszok. Ezeket csónakkal közelítik meg a napozni vágyók. A hírTV stábja találkozott olyan családdal, akik az unokáikat is magukkal vitték, de a fürdésre vonatkozó szabályokat nem szegték meg. (rá)

hírTV