Rendőrségi hírek

  •  
  •  
  •  

Az elmúlt napokban is akadt dolga az újpesti rendőröknek, hiszen erőszakos cselekmény, közlekedési baleset és rablás szintén előfordult a városrészben.

2013. július 20-án a reggeli órákban az István úti Spar áruházból bolti lopásról érkezett bejelentés a hatósághoz. A kiérkező rendőröknek az áruház biztonsági őre elmondta, hogy szolgálata során az italos polcnál egy gyanúsan viselkedő férfire lett figyelmes, aki több alkalommal körbejárta a polcot, majd sietve az üzlet kijárata felé indult. Az őr a férfi után ment, majd az irodába kísérte, ahol a táskájából két üveg szeszesital került elő.
A rendőrök a helyszínen elfogták B. Istvánt, aki ellen szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás miatt folytatnak büntetőeljárást.

Baleset a belvárosban

2013. július 21-én a reggeli órákban közlekedési balesetről érkezett bejelentés.
A helyszínre érkező rendőröknek a balesetet okozó gépjármű vezetője elmondta, hogy járművével a Munkásotthon utca és Aradi utca kereszteződéshez érve, az „ Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta, behajtott a kereszteződésbe, és nekiütközött az Aradi utcán szabályosan közlekedő gépjárműbe. A balesetben a vétlen jármű vezetője 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
Az ügyben a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály indított eljárást.

Fiatalkorú rabló, gyerekkorú sértett

2013. július 22-én 22 óra körüli időben a Berda utcában elkövetett rablásról érkezett bejelentés.
A helyszínre érkező rendőröknek a gyermekkorú sértett elmondta, hogy hazafelé tartott, amikor a Berda utcához érve, egy ismeretlen férfi lépett hozzá, majd minden előzmény nélkül rugdosni kezdte. A bántalmazás következtében a sértett a földre esett, majd a védekezésre képtelen állapotát kihasználva az elkövető a nadrágja zsebében lévő pénzét eltulajdonította. A sértett megpróbált felállni, mire a támadója ismét a földre rántotta, majd a Temesvári utca irányába távozott.
A rendőrök a környező utcákat átvizsgálták az elkövető felkutatása érdekében. A Lórántffy utcában a sértett által adott személyleírás alapján intézkedés alá vonták Ö. Krisztofert, akiben a sértett egyértelműen felismerte támadóját.
A fiatalkorú Ö. Krisztofer ellen rablás bűntett elkövetése miatt folytatunk büntetőeljárást.

Megkéselte volt feleségét

2013. július 16-án 23 óra körüli időben H. József megjelent a volt felesége Klauzál utcai lakásánál. Mivel az asszony nem akart a volt férjével beszélni, a férfi a kapubejáróhoz állt, és nem engedte a nőt továbbhaladni. Ekkor szóváltás alakult ki a felek között, majd a férfi egy alkalommal, késsel has tájékon szúrta volt feleségét, majd az asszonyt magára hagyva az Erkel Gyula utca irányába távozott.
Az időközben kiérkező mentők a vérző nőt kórházba szállították, sérülése súlyos, 8 napon túl gyógyuló.
A bűnügyi és közrendvédelmi állomány beosztottainak összehangolt munkája eredményeként Horváth József elfogása a cselekmény elkövetését követően rövid időn belül megtörtént, ellene súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt folytatunk büntetőeljárást.

G.R.