Rendőrségi hírek

  •  
  •  
  •  

Tetten ért tolvaj, késelés, garázdaság – az elmúlt hetekben is akadt dolguk az újpesti rendőröknek.

Radiátort akart lopni
Ellenőrzésük során értek tetten az újpesti rendőrök egy férfit a Petőfi utcában. A járőrök visszatérő jelleggel ellenőrizték a lezárt lakóépületet, ahol a földszinten találtak valakit. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a férfi úgy jutott be a lakásba, hogy befeszítette az ablakot és egy alumínium radiátort próbált ellopni, amit az egyenruhások megakadályoztak. A 34 éves férfinek lopás miatt kell felelnie, tettét beismerte.

Vagyonőr tartotta vissza
Megkéselte társát egy férfi a Kassai utca és a Petőfi utca sarkán március 4-én este. A késelőt egy arra járőröző vagyonőr tartotta vissza a rendőrök kiérkezéséig. A helyszínre érkező rendőröknek a vagyonőr elmondta, hogy szolgálati autójával a közelbe érve látta, amint a két férfi összeverekedett és a földre került. Ekkor a dulakodó férfiakhoz ment, és felszólította őket, hogy hagyják abba, mire az egyikük kést rántott és megszúrta a társát, majd megpróbált elmenekülni. Az erősen ittas férfit a vagyonőr megakadályozta a szökésében, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.
A rendőrök mindkét verekedőt előállították, súlyos testi sértés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt kell felelniük. A 38 éves késelőt őrizetbe is vették.

Észrevették a rendőrök
Az Újpest-Pécs mérkőzés biztosításában részt vevő rendőrök vettek észre egy férfit, aki a Szusza Ferenc stadionban a vendégcsapat kispadja mögötti plexit rugdossa, majd ököllel többször beleüt. A biztonsági kamerák felvételein az egyenruhások felismerték, hogy egy, a hatóság előtt ismert személyről van szó, ezért a mérkőzés után keresni kezdték a környéken. A Baross utcában állították meg az autójával távozó 36 éves férfit, csoportos garázdaság miatt folyik ellene eljárás.