Rendőrségi hírek

  •  
  •  
  •  

Az elmúlt hetek esetei között volt pincefeltörés, bolti lopás, áramlopás de falfirkálók is rongálták Újpest ingatlanait.

Krémtúrót lopott az áruházból
Március utolsó napján délután kettő óra körül bolti lopásról kaptak értesítést az újpesti rendőrök az István úti áruházból. A bejelentő azzal fogadta a rendőröket, hogy látta, amint egy nő az áruházban a pultok között járkál, majd leemel onnan három doboz krémtúrót. A zsákmányt a nő berakta a kabátja alá, azután pedig sietve elindult az áruház kijárata felé. A bejelentő ekkor odalépett hozzá és megkérte, hogy fáradjon vele a raktárba. Ott a húszesztendős tolvaj átadta a krémtúrókat, majd az adatok felvételénél azt mondta, hogy a személyi igazolványa nincsen nála. Ezért kellett rendőr a helyszínre. A kiérkező járőr rögzítette a lány adatait, majd az elkövetett szabálysértés miatt feljelentést tett ellene.
 
 
Pincefeltörés
Hajnali három órakor hívtak rendőrt a Szigeti József utcába március végén csendháborítás miatt. A korai bejelentés okán gyorsan a helyszínre értek a rend őrei, a bejelentő azonban azt mondta, hogy a csendháborítás időközben megszűnt. a rendőrök azért körülnéztek a környéken, ekkor észlelték, hogy az egyik pincelejáró vasrácsát valakik feltörték. A helyiséget a rendőrök átvizsgálták, odalent senkit nem találtak, ám az egyértelművé vált, hogy a pincében lévő tárolók jelentős részét feltörték.
A gondnokot nem tudták értesíteni a hajnali időpontban, a ház közös képviselőjét azonban utolérték a rendőrök telefonon Elmondása szerint, amikor utoljára látta a pincelejáratot, még minden rendben volt. 
A szemle során kiderült, hogy összesen tizenkét pincehelyiséget törtek fel az ismeretlen
elkövetők. A helyszínelők is kimentek az esethez, az eljárás az ügyben folyamatban van.
 
Áramlopás
Éppen a Deák Ferenc utcában járőröztek az újpesti rendőrök, amikor az egyik ház előtt egy hölgy szólt nekik, hogy értesülései szerint az utca egyik házának udvarán a hátsó részen melléképületek vannak, amelyek közül az egyikben lakik valaki, aki lopja az áramot.
A rendőrök az udvarba mentek, ahol látták, hogy a főépület homlokzatából egy vezeték halad a melléképülethez. A kis házikó ajtaján bekopogtattak a rendőrök, egy férfi nyitott ajtót. Őt igazoltatták. Adatait csupán bediktálta, mint mondta, igazolványát a munkahelyén hagyta.
A rendőrök kérdőre vonták a férfit, honnan van az áram a tévéjéhez és a világításhoz.
Erre ő elmondta, hogy a rokonai lakásából kapja az áramot. A rendőrök leellenőrizték az információt, a főépület lakója megerősítette, hogy bizony ők adják az áramot.
Az épület mellett a falon volt egy fehér doboz, a villanyóra számára, ám a mérőműszernek nyoma sem volt. A rendőrök azt is megtalálták, a házba honnan érkezik az „ingyenáram”. A rendőrök értesítették a bűnügyes kollégáikat, valamint az ELMÜ-t.
Az elektromos művek alkalmazottai hamarosan meg is érkeztek, a kiérkezett szakember lemondta, hogy az áramot valóban lopják, a csatlakozást lekötötték, így a címen az áramszolgáltatás megszűnt. A lopási kár százezres nagyságrendű.
Az áramlopókat a rendőrök a rendőrkapitányságra előállították.
 
Falfirka a Görgey utcában
Március 29-én a Görgey Artúr utcából hívtak rendőrt. A gyógyszertár egyik munkatársa fogadta a rendőröket, elmondta, hogy előző napon 14órakor zárta be a gyógyszertárat, majd a bejelentés napján 10 órakor érkezett vissza. Éppen nyitáshoz készülődött, amikor meglátta, hogy a gyógyszertár Görgey Artúr utcai ablakát valakik lefújták ezüst színű festékkel, sőt, a szomszédos épület oldala szintén falfirkálók áldozatául esett, végigfújták piros és kék festékkel.
A rendőrök a helyszínen graffitiket és szignókat találtak kék, piros és ezüst színekben. Az összefújt felületek rongálási kára körülbelül százezer forint.
A szomszédos üzlet tulajdonosa elmondta, hogy az összefújt ház oldalát nem most rongálták meg először, korábban is többször összefirkálták.
Az ügyben a további eljárást az újpesti rendőrök folytatják le.