Rendőrségi hírek

  •  
  •  
  •  

Elkövetőt keres az újpesti rendőrség különböző bűncselekmények kapcsán. Aktuális rendőrségi híreinkben szomszédok közti összetűzés, valamint besurranó tolvaj esete is szerepel. Mindkét esetnek vannak tanulságai.

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-style-parent:””;
font-size:10.0pt;”Times New Roman”;}

Minden megvan az esti mozizáshoz

A Hárfa utcában hívták szeptember elején az újpesti rendőröket. A kiérkező járőrnek a bejelentő elmondta, hogy előző nap délután 17 óra körül ment el otthonról. Amikor körülbelül másfél órával később hazaért, tapasztalta, hogy a konyhaasztalról eltűnt egy mobiltelefon. Körbejárta a lakást, s így vette észre, hogy a hálószobából egy hordozható dvd lejátszónak is lába kelt. Ekkor már eléggé egyértelmű volt, hogy tolvaj járt a lakásban. Az elkövető azonban nagyon szomjas lehetett, hiszen négy üveg bort is magával vitt. A keletkezett összes kár körülbelül 60ezer forint.

Valószínűsíthető, hogy a tolvaj a fürdőszoba ablakán mászott be, amit a lakás tulajdonosa véletlenül nyitva felejtett.

 
Beverte a szomszéd orrát

Szeptember 8-án verekedéshez és vitához hívták a rendőröket Újpesten, a Baross utca egyik házához. A kiérkező rendőr egy megvert férfit és egy húsz év körüli fiatalembert talált.

Külön meghallgatta a rendőr mindkét felet. A meghallgatás során kiderült, hogy a két fél összeszólalkozott, majd a fiatalember behúzott egyet méltatlankodó szomszédjának. A megsérült fél erre a további ütések elkerülése végett visszament a lakásába.

A rendőr mentőt hívott a vérző orrú férfihoz. Közben kiderült, hogy a vita még előző eset kezdődött, mivel a sértett elmondása szerint a szomszédban a fiatalok még hajnali egykor is zavaróan hangosan hallgatták a zenét és kiabáltak. Ezen már akkor összeveszett a két család. Ezt az állítást mindkét fél családja megerősítette.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy információink szerint a sértett az ütés elszenvedésekor meglehetősen részeg volt, így őt nehezebb volt kihallgatni.

Miután a vérző orrú férfit a mentők további kivizsgálásra a Honvéd Kórházba szállították, a rendőrök G. Lászlót garázdaság tetten érése miatt a rendőrkapitányságra előállították.

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-style-parent:””;
font-size:10.0pt;”Times New Roman”;}

Rablót keresnek

Július első napjaiban egy bolt tulajdonosa értesítette az újpesti rendőröket. A kiérkező járőröknek a bejelentő elmondta, hogy ékszerboltjába egy férfi tért be, majd némi nézelődés után így kiáltott: „Ez egy fegyveres rablás!”. A fenyegetést késsel hadonászva tette még nyomatékosabbá. A boltos eleget tett a rabló követelésének, azaz átadta az üzletben lévő pénzt. Miután az elkövető megkapta, amit kért, elmenekült a helyszínről.

A rendőrök megállapították, hogy D. Tibor alaposan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével, sőt az is kiderült, hogy idén januárban a belvárosban, majd májusban Zuglóban ugyanilyen jellegű rablást hajtott végre. A Mexikói, valamint a Bajcsy-Zsilinszky úton az üzletekben nem csupán a bevételt, ékszereket is rabolt. Az előbbi esetben 2,5millió, az utóbbiban negyedmillió forint kárt okozott.

Hogy a 27 éves fiatalember bűnlajstroma még nem ért véget, mi sem bizonyítja jobban, minthogy az újpesti rablás előtt néhány nappal még a VII. kerületben is betért egy ékszerboltba, ahol szintén késsel fenyegetőzve újabb arany ékszereket zsákmányolt, közel kétmillió forint értékben.